Десетки деца в Мексико се натровиха с мистериозна субстанция

Масовото неразположение се случва за трети път в рамките на 2 седмици

Новини
09:14 - 09 Октомври 2022
2906
Десетки деца в Мексико се натровиха с мистериозна субстанция

Най-малко 57 ученици са били натровени с неустановена субстанция в средно училище в щата Чиапас в южната част на Мексико, предаде Ройтерс, позовавайки се на местните власти.

По информация в медиите това е третото масовото натравяне в училище в Чиапас през последните две седмици и то е предизвикало уплаха и гняв сред учениците и родителите им.

Мексиканският институт за социално осигуряване съобщи, че 57 ученици в юношеска възраст от училище в щата Чиапас са били настанени в местна болница със симптоми на отравяне. Един от учениците е в "деликатно" състояние и е бил преместен в болница в столицата на щата, а състоянието на останалите е стабилно, добавя институтът, цитиран от БТА.

Властите отказаха да спекулират какво е причинило отравянето, но местни новинарски агенции казаха, че някои от родителите смятат, че учениците са влезли в контакт със замърсена вода или храна. След като в местните медии и в социалните мрежи се появи информация, че някои ученици са дали позитивен резултат на тест за наличието на кокаин в кръвта, прокуратурата заяви, че е провела 15 токсикологични изследвания, като всичките са показали отрицателен резултат за присъствие на забранени субстанции. Щатската прокуратура каза, че ще продължи да тества ученици, но не отговори на въпроси за предишните случаи на натравяне в Чиапас.