Деси Атанасова захапа Нинова: БСП да не се занимава с Борисов, да си гледа оцеляването

16 години не бихте ГЕРБ на избори, с 20 депутати ли ще сваляте имунитета на лидера?, пита шефката на ПГ

Новини
12:46 - 05 Юли 2023
1728
Деси Атанасова захапа Нинова: БСП да не се занимава с Борисов, да си гледа оцеляването

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова призова лидерът на БСП Корнелия Нинова да си гледа нейната партия и нейното оцеляване, а не да се занимава с депутатския имунитет на Бойко Борисов. Пред журналисти в парламента, Атанасова заяви, че е чула Нинова да си приписва победи - след като 16 години не можела да бие ГЕРБ на избори, сега се стигнало до ситуация, в която с 20 депутати отказала Борисов от собствения му имунитет. Нинова, призовавайки за справедливи присъди, вероятно забравя, че не Народното събрание е трибуналът който съди, а това са други институции, каза Атанасова.

Според нея е странно Нинова да говори в един глас с бивши магистрати, които започват своите политически проекти, като явно визираше гражданското патриотично движение обявено вчера от вече бившия главен прокурор Иван Гешев - "Справедливост за България". Тя посъветва Нинова и всички други депутати да не замесват съдебната независима власт в калните си политически игри. Този имунитет, от който Борисов се отказа, вероятно се ползва за политическа дъвка, която днес бе отнета от Корнелия Нинова, но и от други бъдещи политически лидери, които ще правят политически проекти, подчерта Атанасова.

Тя добави, че Борисов никога не е бил с имунитет през всичките години, когато е бил премиер. Последните 2 години, когато еманацията на чегъртане, незаконни арести и всичко друго, което се правеше срещу ГЕРБ/СДС бе искането за сваляне на депутатския имунитет. Ако има справедлива присъда, тя ще е неговата окончателна оправдателна присъда по това скалъпено дело срещу Борисов, смята Десислава Атанасова.