Десислава Атанасова: Целта е ясна - викат Борисов, за да го обиждат в парламента

Така и не разбрах нито кои са мутрите в нашата парламентарна група?, пита членът на ГЕРБ-СДС

Новини
18:33 - 19 Април 2021
1864
Десислава Атанасова: Целта е ясна - викат Борисов, за да го обиждат в парламента

"Така и не разбрах нито кои са мутрите в нашата парламентарна група, нито как ще се саморазправят точно с нас, но е факт, че агресията, омразния тон, владеят парламента. Грубостта взима връх, което е ужасно. Според мен Борисов искат да е в парламента, за да го обиждат" - това заяви Десислава Атанасова, която бе зам.-председателят на НС от ГЕРБ-СДС.

"Последните два дни на миналата седмица на заседанията в Народното събрание нивата на агресията в пленарната зала бяха същите като през лятото пред вратите на държавността, когато се хвърляха камъни и се палеше слама. Помните, че част от представителите днес в 45-ото Народно събрание през лятото целеха с яйца и домати, риба, какво ли не беше, и сега това се пренесе вътре в НС и агресира срещу най-голямата парламентарна група, тази на ГЕРБ", сподели тя пред Би Ти Ви.

"Утре в 13 часа съм поканена при президента, за да получи ГЕРБ мандат. Ние сме готови с нов кабинет, в който има и познати министри, и нови лица", коментира още Атанасова.

"След това имаме 7-дневен срок и може би ще действаме бързо, ще обявим структурата и персоналния състав на кабинета. Смятам, че ще отнеме по-малко от седем дни", посочи тя.

"Смятам, че в ситуация, в която са нужни само един или двама депутати, за да се формира правителство, да може да се приеме предложението на Борисов, ГЕРБ да подкрепи другите партии, заради стабилността на държавата. Но десет депутати от ГЕРБ, които с готовност да подкрепят правителство на "Има такъв народ" при условие, че те вече втори седмица не са казали нито едно изречение. Подкрепата ни беше, защото ние очаквахме, че те ще поемат отговорност. Виждаме, че нещата са други", посочи Атанасова.