Десислава грейна в „Космополитен”

Стил
14:55 - 29 Октомври 2019
2690
Десислава грейна в „Космополитен”

Снимка на 24-годишната Десислава Рашкова от Велико Търново бе публикувана в най-четеното женско списание в света „Коспомолитен”. Авторските права на фотоса са на румънеца Йон Крецу, пред когото позирала болярката преди година и половина.

Изображението на нашенката е приложено към статия, посветена на работещите в офис жени, които умело лавират между домакинските задължения и кариерата. Това е първата снимка на Десислава, която е продадена зад граница, а амбицията й е един ден да бъде на корицата на „Вог”, съобщи borbabg.com.

Търновката е студентка по икономика в София. Започнала да се занимава с мода покрай конкурсите за красота, в които участвала. Зад гърба си има общо три титли, които спечелила миналото и предходното лято на морето. Така се запознала с много фотографи и хора от бранша, които й подали ръка. В началото на 2016 година направила своето портфолио, което се харесало от румънския фотограф Йон Крецу. Той я поканил в северната ни съседка за съвместен проект и тя се съгласила. Оттогава минало доста време и след като нито едно румънско издание не публикувало неин кадър, Десислава решила, че вероятно фотосесията не е толкова добра, колкото си мислела.

„В началото на октомври с мен се свърза румънският фотограф и ми съобщи радостната вест, че моя снимка е била закупена от немския „Коспомолитен” и е била публикувана през юни, но е разбрал едва сега. Не можех да повярвам, че това е истина”, коментира Десислава.

След успеха Йон Крецу й предложил да направят още няколко съвместни проекта. Планира сюжетите да са този път на съвсем различни тематика и ако времето позволява – на открито, сред природата. Най-важното е търновката да излъчва позитивно настроение, защото то е в основата на т.нар. стокова фотография.

„Основното правило е да си усмихнат. На пръв поглед звучи лесно, но всъщност е много трудно да изразяваш тази емоция в продължения на осем часа. Фотообективът веднага улавя, когато усмивката е насила и е изкуствена“, заяви Десислава.

Болярката споделя, че след като в модните среди се разбрало за публикуваната й снимка в „Космополитен”, към нея завалели предложения за модни ангажименти. Повечето от тях са за рекламни каталози на дрехи, но има и за козметични студиа и автомобилни фирми.

„Когато хората видят хубава жена, то за тях непременно тя е глупава. Това е клише, което искам да оборя. Аз например съм много добра по математика и в точните науки. Планирам да се занимавам с мода поне още две – три години, след което смятам да градя кариера като финансов консултант“, уточни Десислава.