Десни се самобичуват: ДБ се надува и губи фенове

Новини
16:40 - 30 Март 2021
6478
Десни се самобичуват: ДБ се надува и губи фенове

Симпатизанти на Градската десница биха тревога, че „Демократична България” вместо да събира нови привърженици, губи старите, защото бърка с предизборната риторика и се държи като елитарен клуб. Мнозина директно атакуваха лидера Христо Иванов и други топ-лица на обединението, че говорят сложно и неразбираемо за народа при срещите с избиратели и в телевизионните студия.

Докато по време на щурма на Христо Иванов в „Росенец” миналото лято, на коалицията между "Да, Бг" и ДСБ  приписваха 11 % от гласовете на избирателите, докато цифрата падна до 7-7,5% при сегашната социология, призна зам.-шефът на ДБ Иво Мирчев.

Феновете веднага зададоха остри въпроси защо се случва така и сами сервираха диагнозата: Градската десница не си направи труда да стигне до обикновените хора, защото демонстрира елитарно поведение, лидерите говорят сложно на хората и така губи избиратели, защото не разбират посланията.

„Грешката още от времето на СДС е, че има елитарност в Градската десница и не прави усилия да стигне до широк кръг избиратели. Ако си елитен клуб - ок, но когато имаш претенции да управляваш, не е така”, написаха дългогодишни десни симпатизанти.

 „Какво правите? Резултатите са трайно неудовлетворителни, няма промяна в посланията, стратегията. Така нищо не става”, атакуват недоволните.

Критики, че политиците от ДБ се държат надменно и отвисоко отправиха и мнозина от другите политически сили.

Преди няколко дни, подобна критика отправи и Деян Николов от „Възраждане”, който нападна Христо Иванов, че от партията му се правят, че знаят всичко по всички въпроси и се държат отвисоко.    

Стари седесари пък отбелязаха иронично, че всъщност нещата не стоят така. "С тези кандидати кампанията не може да бъде елитарна, по- скоро лъха на провинциална непосредственост.", изгаври се синият Костадин Марков.  

Явно мнозина от кандидат-депутатите са наясно с допуснатите слабости, защото при срещите с избиратели, хората от листите на ДБ вече отправят послания ясно,просто и конкретно, за да стане ясно какво точно предлагат, ако влязат в парламента.