Десподов: 2021-ва е най-добрата в кариерата ми

Надявам се да изляза отново в чужбина, мисля, че го заслужавам, каза капитанът на Лудогорец

Спорт
12:25 - 16 Декември 2021
1022
Десподов: 2021-ва е най-добрата в кариерата ми

Дни след загубата от Пирин с 3:5  звездата на Лудогорец Кирил Десподов говори за представянето си през 2021 година с екипа на "орлите" и с националния отбор на България.

"2021 г. е най-добрата в кариерата ми до момента. Мисля, че постигнах много. Станахме шампиони, взехме Суперкупата на България. Участвах в плейоф на Шампионската лига. Бяхме на крачка от групите.

Впоследствие влязохме в групите на Лига Европа, което също е много сериозно постижение. В Лига Европа не постигнахме очакваните резултати, но въпреки всичко като цяло годината бе добра.

Доволен съм от представянето си през 2021 г."България, каза Десподов.

"Най-добрият момент за мен - мога да отлича срещата за Суперкупата с ЦСКА, в която дадох четири асистенции. 

А най-лошият ти момент - отпадането от Шампионската лига. Стигнахме плейофа, където съперникът бе много силен, но преодолим. Но по ред причини не успяхме да отстраним Малмьо и да сбъднем нашата мечта", призна той.

"За мен е огромна чест да нося капитанската лента на Лудогорец. Това е отговорност. Радвам се, че ми се гласува подобно доверие. Надявам се, че го оправдавам и ще го оправдавам занапред", призна крилото пред Мач Телеграф. 

"Националният ни отбор е млад и се развиваме. Трябва време да се напаснем и да изградим състав, който да се бори за класиране на голямо първенство. Надявам се да изляза отново в чужбина, защото мисля, че го заслужавам", каза още Десподов.

Той коментира и мача Лудогорец – Пирин 3:5.

"На вас как ви звучи Борусия Мюнхенгладбах – Байерн 5:0? Със сигурност не по-малко сензационно, нали? Аз не искам да правя никакви сравнения. Само казвам, че понякога тези нетипични резултати се дължат на куп фактори. Понякога се получават, но точно по тази причина футболът е най-интересната и непредвидима игра.
Подобни мачове по никакъв начин не трябва да се подценяват, ако искаш да станеш шампион", завърши капитанът на Лудогорец.