Десподов и Костадинов ще гледат Шампионската лига по телевизията

Отборите на българите отпаднаха в квалификациите

Спорт
08:51 - 14 Август 2024
1524
Десподов и Костадинов ще гледат Шампионската лига по телевизията

Капитанът на българския национален отбор Кирил Десподов и неговият ПАОК отпаднаха в третия квалификационен кръг на Шампионската лига, след като загубиха с 3:4 след продължения реванша срещу Малмьо и така отпаднаха с общ резултат 5:6.

Десподов започна мача на „Тумба“ от резервната скамейка, като през първото полувреме паднаха цели 5 гола.

Себастиан Нанаси даде аванс на гостите от Швеция в 10-ата минута, но Тайсон изравни в 21-ата.

Обратът бе пълен в 43-ата минута, когато се разписа Константинос Кулиеракис, но две минути след това Нанаси с втория си гол в мача изравни.

В добавеното време на първото полувреме ПАОК отново си върна аванса, този път с гол на Андрия Живкович.

Десподов се появи на терена в 72-ата минута именно на мястото на Живкович, но ПАОК се сгромоляса в 7-ата минута на добавеното време, когато Нилс Затерстрьом направи резултата 3:3 и прати мача в продължения.

Там Затерстрьом асистира на Адерс Кристиансен, който се разписа в 99-ата минута и по този начин донесе успеха на Малмьо и класирането за плейофите в Шампионска лига.

За Десподов това е второ отпадане от шведския тим в квалификациите на най-силния европейски клубен турнир, след като Малмьо отстрани Лудогорец с Десподов в състава през 2021 г. в плейофите на ШЛ с общ резултат 3:2.

В плейофите за влизане в групите на Лига Европа Десподов и ПАОК ще играят с победителя от двойката Целе - Шамрок Роувърс, а Малмьо ще спори с един измежду Спарта Прага и ФКСБ за място в основната фаза на Шампионска лига.

Българският халф Георги Костадинов и неговият АПОЕЛ Никозия също споделиха съдбата на Лудогорец и ПАОК, след като отпаднаха от Шампионската лига, след като завършиха 0:0 в реванша срещу Слован Братислава и с общ резултат 0:2 отпадат в третия квалификационен кръг на най-силния европейски клубен турнир.

Костадинов започна като титуляр в мача на стадион „GSP“, като остана на терена през целия мач.

АПОЕЛ завърши срещата в намален състав заради втори жълт картон на Радослав Петрович, който в първата среща си вкара автогол, а едно попадение тогава добави Роберт Мак и така словашкият тим продължава към плейофите на Шампионската лига, където ще срещне победителя от двойката Ференцварош – Мидтиланд.