Десподов не помогна на ПАОК срещу Брюж

Игор Тиаго пропусна да доближи белгийците до 1/2-финалите в Лигата на конференциите

Спорт
07:32 - 12 Април 2024
1649
Десподов не помогна на ПАОК срещу Брюж

Брюж победи с 1:0 ПАОК в първи мач от четвъртфиналите на Лигата на конференциите. Гола вкара Хуго Ветлесен още в 6-ата минута. Кирил Десподов се появи като резерва за гръцкия тим, а бившият му съотборник в Лудогорец Игор Тиаго пропусна дузпа за домакините през второто полувреме.

Белгийците доминираха почти през целия двубой и можеха да спечелят по-убедително. ПАОК обаче не допусна втори гол и запази шансовете си да обърне в своя полза нещата на "Тумба".

Брюж и ПАОК вече се бяха срещали в евротурнирите. През 2010 година двата отбора се паднаха в една група в Лига Европа и направиха две равенства.

ПАОК се представи блестящо в груповата фаза и завърши на първо място в групата си, като не допусна нито една загуба. Тимът от Солун по право пропусна плейофите, а на 1/8-финалите елиминира Динамо (Загреб). "Двуглавите орли" загубиха с 0:2 гостуването си на "Максимир", но в реванша бяха безмилостни - 5:1.

Подобно на днешния си съперник, и Брюж събра 16 точки в своята група и оглави класирането. На осминафиналите белгийският гранд елиминира Молде с общ резултат 4:2. "Синьо-черните" отстъпиха с 1:2 в Норвегия, а след това спечелиха с 3:0 на своя "Ян Брейдел".