Десподов: За Шампионската лига Лудогорц трябва да е още по-силен

Спорт
11:42 - 28 Юни 2022
999
Десподов: За Шампионската лига Лудогорц трябва да е още по-силен

Нападателят на Лудогорец Кирил Десподов очаква отборът да е по-силен в сравнение с миналата година. Според него това е задължително условие, ако иска да се класира за групите на Шампионската лига. Той обаче е оптимист за предстоящите сблъсъци със Сутиеска, като се надява да може да вземе участие в тях.

"Добре се чувствам, вече съм почти готов да влезна на 100% да тренирам с отбора. Не мисля, че съм пропуснал много. Играх три мача с националния отбор в началото на месеца. А не съм и спирал да тренирам във фитнеса, в басейна и на терена в последните три дни. Така че мисля, че другата седмица се очаква да вляза на 100% в тренировките. Смятам, че отборът е готов, трябва да надградим още тази седмица и ще бъдем готови да направим силни мачове в Европа. Направихме добра подготовка, така че няма какво друго да кажа", заяви Десподов.

"Трябва да видим по-силен Лудогорец, защото в Европа няма слаби отбори. Ние трябва да даваме максимума от себе си, да бъдем максимално концентрирани и да бъдем по-силни от миналата година, ако искаме да играем в Шампионската лига. Не трябва да подценяваме отборите, които ни се паднаха, защото всеки може да те изненада. Ако ги подценим, това може да ни изиграе лоша шега и няма да ни помогне за в бъдеще, ако преодолеем тези два отбора, за третия и четвъртия кръг", допълни нападателят.

"Дай Боже да не стъпваме накриво в началото, както го правехме досега. Важното е, че на финалната права тръгвахме направо. Имаме дълга скамейка с добри футболисти. Ще се борим и на двата фронта и няма да подценим никой мач. Ще се раздадем в първенството, но най-важна в момента е Шампионската лига", каза още роденият в Кресна играч.

"Защо да е минус, че гостуваме във втория мач. Ще играем където трябва. Мисля, че ще съм готов за тези мачове, но треньорът ще прецени дали да разчита на мен", завърши Десподов.