Детето е простреляно във веждата , лекари се борят за живота му в "Пирогов"

При игра на двора във врачанския квартал “Кулата” 12-годишно момче, брат на майката, е съборило въздушната пушка

Новини
22:00 - 13 Април 2024
7689
Детето е простреляно във веждата, лекари се борят за живота му в "Пирогов"

Дете на около година и половина от Враца е простреляно в главата с въздушна пушка. Това съобщиха за  от пресцентъра на МВР.

От Здравното министерство казаха, че детето е в много тежко състояние и лекарите се борят за живота му.

Детето е докарано интубирано и в безсъзнание в "Пирогов". При пристигане в болницата на детето е направен скенер и предстои спешна операция. То е с черепно-мозъчна травма, причинена от сачма, която го е улучила малко над веждата.

12-годишно момче е простреляло племенника си. При игра на двора във врачанския квартал “Кулата” по-голямото е съборило въздушната пушка. Не е ясно как точно е произведен изстрела и е уцелило малкото дете. Майката на пострадалото в този момент също е била на двора. Веднага е извикана Спешна помощ.

В сигнала до медиците се казва, че дете на 1,6 година е паднало от столчето върху маса. Незабавно тръгва линейка към отдалечения квартал, но семейството също решава да тръгне с личен автомобил и се разминават с медиците по пътя.

При направения рентген на пострадалото се виждало сачма в главата. Детето е интубирано, но медиците веднага се свързват със Здравното министерство, от където изпратиха военен хеликоптер, който е транспортирал детето до Летище "Враждебна". От там с линейка на Спешна помощ е откарано до "Пирогов". Униформени отцепиха района на врачанската болница, за да кацне летателната машина.

Детето е транспортирано до София с опасност за живота.

Въздушната пушка е законно притежавана от дядото. Към момента няма задържани.

Хеликоптер "AS 532 Cougar" с екипаж от 24-а авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили изпълни успешно задача за авиомедицинска евакуация днес, 14 април. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

По искане на Министерството на здравеопазването и с разрешение на началника на отбраната, беше изпълнен полет по маршрута 24-а авиобаза Крумово - Враца - София, за да бъде превозено пострадало дете, на което да се окаже спешна медицинска помощ, се казва още от в съобщението на МВР.

Хеликоптерът излетя в 18.25 часа от авиобаза Крумово за Враца и се приземи в София в 19.45 ч. С него бяха превозени медицински екип и пострадалото дете.