Детска книжка: Не само жените менструират

Новини
10:52 - 14 Октомври 2020
12234
Детска книжка: Не само жените менструират

Българските деца могат да “се насладят” вече съвсем безплатно на новия продукт на прогресивната пропаганда: “В като вагина”. Политическата пропаганда се прокарва задължително и винаги под прикритието на нещо консенсусно добро — в случая уж образование за тялото. Скоро десетки фондации в страната ще започнат да разпространяват книжката на децата, ще я споделят онлайн и ще я вкарват в училищата. 

За това предупреждава в социалната мрежа Кристиян Шкварек — представител на групата на Европейските консерватори и реформисти в България и кандидат за евродепутат от гражданската квота на ВМРО на последните избори за Европейски парламент.

Покрай информация за нормални телесни промени и процеси се прокарват почти незабележимо и като “факти” политическите послания, че “не всички, които менструират, са жени и не всички, които не могат да менструират, са мъже. Тоест, полът не е вроден, а си го избираме, отбелязва националистът консерватор.

За да няма нищо неясно, авторките на книгата са обяснили на малолетната си аудитория: “Знаеш ли, че не всеки с матка и менструация се определя като жена. Това могат да бъдат транс мъже или интерсекс хора, или хора, които използват друг термин, за да се определят, а тези отклонения от нормалното биологично развитие са детайлно обяснени на подрастващите.

Впрочем тази идея, изхвърляща с лекота биологията на боклука, е напълно в синхрон с широко прокламираните в последните години от активистите на трансджендърното движение (и ЛГБТ движението като цяло) идеи и концепции и е в основата на т.нар. джендърна идеология. 

Проповядваната модерна концепция за “хората, които менструират” принуди световно известната писателка Дж. К. Роулинг — “майката” на Хари Потър, да заяви, че хората, които менструират, се наричат жени. Заради това тя беше обявена от активисти на трансджендърите за трансфоб. Силно засегнатите от простата биологична реалност призоваха за бойкот на английската писателка и дори организира изгаряне на отпечатаните в милионни тиражи нейни книги — срамно действие, познато от практиката на средновековната Инквизиция и от най-черните години на фашистка Германия.

Кристиян Шкварек алармира и аз други политически послания, застъпени в новоиздадената детска книжка:

  • ЛГБТ движението е нещо безобидно и готино, а не конкретна политическа идеология, базирана на апологетика на педофилията;
  • Момичетата трябва да се включат от рано във феминисткото движение, защото продължават да са тежко репресирани. Нищо, че не е живяло по-привилегировано същество от съвременната, градска, бяла жена;
  • Генерално приканване за ранно сексуално узряване. 

Според Шкварек всичко това “вече е норма в редица заразени с прогресивизъм общества и ще стане норма и за вашите деца и внуци ,ако не намерите гръбнака да застанете открито и безпардонно срещу му”, предупреждава националистът.

Книгата “В като Вагина” се създава от Fine Acts, глобална платформа за социално-ангажирани креативни решения. Фондацията е с мисията да свързва артисти и активисти от гражданския сектор, за да работят по съвместни проекти в сферата на изкуството, които комуникират и промотират защитата на човешките права, и предизвикват промяна в обществените нагласи. Нейни автори са Светла Баева и Рая Раева — активистки за човешки права, които стоят зад кампании и инициативи като “Паметни жени” – кампания за популяризиране на приноса на жените в българската история и “СуперЖените” – колекция от образователни карти за оцветяване.

Авторките на "безценното" помагало за сексуално образование

Книгата (над 200 страници) ще се разпространява чрез партньорите на фондацията Loveguide.bg. Безплатен онлайн вариант ще бъде достъпен на сайта за всички, които нямат възможност да се снабдят с печатно копие, обясняват авторките на “В като Вагина”. 

Случайно или не, поредният опит за насаждане на модерни социални теории сред подрастващите идва покрай последните напъни на Европейската комисия да принуди страната ни да ратифицира прословутата Истанбулска конвенция, която привидно е насочена за борба с насилието срещу жените, но под завоалирана форма брани мъжете и жените, които си въобразяват, че са от другия пол.