Деян Донков обърна плочата, вече е за Морфов

"Без него театъра не е същия", казва актьора

Новини
20:50 - 13 Март 2023
12124
Деян Донков обърна плочата, вече е за Морфов

"Трупата на Народния театър "Иван Вазов" категорично застава зад Александър Морфов с искането той да работи в театъра". Това обяви в интервю за телевизия "България он еър", излъчено днес, актьорът Деян Донков. Той допълни, че без Морфов театърът не е същият, защото неговите представления са знакови.

Сред отличителните постановки, които Морфов е поставял на сцена, са класики като "Сън в лятна нощ" по Шекспир, "Дон Кихот", "Хъшове", „Полет над кукувиче гнездо“, "На ръба", "Животът е прекрасен" и др.

Позицията на Донков явно търпи обрат. Само преди няколко месеца той бе сред актьорите, които застанаха зад директора Васил Василев и сложи парафа си в подписка в негова защита, инициирана от ръководството на театъра. Впоследствие много от звездите на Народния се оплакаха, че са били подведени или заблудени да се включат в подписката. Така или иначе, въпреки че се превърна в звезда именно благодарение на участието си в спектаклите на Александър Морфов, Деян Донков до този момент не бе заемал категорична позиция в защита на гениалния режисьор. Днес най-накрая го направи. 

"Такова нещо не се е случвало, но има време за всичко, нормално е да има сътресения, катаклизми. Целият свят се тресе, виждате колко смърт, ние се занимаваме с бои и партии - неща, които не са сериозни. Много хора не могат да разберат, че без култура и изкуство една държава престава да бъде държава", каза още Деян Донков.