Деян Николов: ГЕРБ и ПП-ДБ-СС влизат в коалиция с БСП

Двете големи партии си търсят смокинов лист, зад който да направят сглобка, твърди общинарят

Новини
17:33 - 02 Февруари 2024
2527
Деян Николов: ГЕРБ и ПП-ДБ-СС влизат в коалиция с БСП

За широка коалиция се готвят ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ-СС, в която ще участва и БСП - това предупреди общинският съветник и бивш депутат от "Възраждане" Деян Николов.

Да, има шансове, но това ще е по-скоро продължаване на модела ГЕРБ в столицата, т.е обръчите от фирми и ремонти на ремонтите, отговори той на въпрос има ли шанс да се избере председател на Столичния общински съвет на следващото заседание на 8 февруари.

В момента се водят преговори за широка коалиция, в която ПП-ДБ и ГЕРБ си търсят смокинов лист, зад който да направят сглобка. Искат целият общински съвет да избере председателя на ПП-ДБ, обясни Николов в "Лице в лице" по Би Ти Ви.

Според Николов смокиновият лист ще е БСП, а обединената опозиция в СОС са "Възраждане" и "Има такъв народ", а единственото, което ги притеснява е какво ще кажат хората.

По негови думи вече се обсъжда как такова управление ще бъде обяснено на хората. За БСП било важно да се подчертае, че това ще е временен председател, дали и идея да се нарича временно решение или техническо решение в името на София.