Дежа вю: Реал пак напляска Ливърпул

Спорт
11:01 - 07 Април 2021
1519
Дежа вю: Реал пак напляска Ливърпул

13-кратният европейски клубен крал Реал Мадрид спечели с 3:1 първия 1/4-финал от Шампионската лига срещу английския първенец Ливърпул. С такъв резултат кастилци надделяха над „червените“ и преди близо 3 години на финала на най-престижния европейски клубен турнир, когато вдигнаха последната си Ушата купа.

Сблъсъкът на титаните очаквано предложи много зрелище и много голове. Първото полувреме домакините изцяло владееха инициативата, не допуснаха нито едно положение пред вратата си и отбелязаха две безответни попадения. В началото на втората част обаче „мърсисайдци“ се събудиха, възползваха се от по-лежерното начало на съперниците си и нанесоха своя удар чрез Мохамед Салах. Все пак „кралския клуб“ се окопити и отбеляза трето попадение, с което възпитаниците на Зинедин Зидан могат да дишат по-спокойно преди реванша след 8 дни. Все пак голът на чужд терен оставя шансове за 19-кратните шампиони на Англия.

В звезда на вечерта се превърна младата бразилска перла Винисиус Жуниор, който два пъти спечели директния двубой с Алисон Бекер и се реваншира за множеството си пропуски през този сезон в Ла Лига.

Във втората минута Бензема открадна топката от съперников играч пред наказателното поле, обърна се и стреля фронтално, но в ръцете на Алисон.

В 10-ата минута Винисиус тръгна да влиза на скорост в наказателното, но Фабиньо го спря с решителна намеса в последния момент - корнер. След него обаче защитата изчисти без проблем напред.

3 минути по-късно Менди финтира Александър-Арнолд на фланга и сложи топката на главата на Винисиус, но тя профуча агонизиращо близо до левия страничен стълб.

В 25-ата минута Тони Кроос направи извеждащ пас от центъра към Бензема, който се вклини между двама души, но ударът на французина бе блокиран в последния момент.

120 секунди след това световният шампион Кроос направи това, което умее най-добре. Германският магьосник вдигна глава и погледна разположението на Винисиус, пусна дълго подаване от своята половина към бразилеца, който се отскубна от опеката на централните бранители, напредна, овладя на гърди и простреля Алисон в десния ъгъл за 1:0.

В 32-ата минута Бензема се озова на десния фланг, откъдето продължи към централната зона на пеналтерията, а там отново Винисиус се оказа свободен, но този път опитът му за гол не сполучи и коженото кълбо мина вдясно от вратата.

4 минути по-късно домакините нанесоха втори удар. Тони Кроос отново по марков начин опита да изведе свой съотборник, Александър-Арнолд опита да пресече с глава, но Асенсио издебна момента и след нескопосаното изчистване се озова очи в очи с Алисон, когото преодоля по изключително техничен начин за 2:0.

След 41 изиграни минути "кралския клуб" е създал 8 положения и е отправил 3 точни удара, докато срещу името на английския шампион стоят две нули.

В 43-ата минута Кабак допусна огромна грешка, позволявайки на Асенсио да овладее в наказателното поле, ала диагоналният удар на испанския бързак не бе точен.

В 51-ата минута Диого Жота нахлу в пеналтерията и подаде на Салах, който бе на ръба на засадата и египтянинът прониза Куртоа, намалявайки на 2:1.

3 минути след това Александър-Арнолд центрира на далечната греда, където Жота засече с глава, но извън очертанията.

В 58-ата минута Бензема влезе от лявото крило навътре, освободи си пространство и шутира, но ударът му бе блокиран.

В 61-ата минута многоходова акция на Реал пред наказателното поле на "червените" завърши с неточен изстрел на Кроос, който излетя над напречната греда.

4 минути по-късно Бензема пое на гърди след тъч от Васкес, той продължи към Модрич в пеналтерията , който веднага подаде на Винисиус и кариоката с изключително прецизно изпълнение от воле промуши топката в долния ляв ъгъл на Алисон за 3:1.

В 71-ата минута Винисиус имаше възможност да оформи своя хеттрик след като бе право срещу Алисон на границата на наказателното, но предпочете да подаде на Бензема вдясно, който стреля с десния крак, ала Алисон улови.

В 77-ата минута Тиаго Алкантара се озова на върха на атаката при една от редките акции на гостите, но мерникът му изневери с около 50 сантиметра над очертанията.