Дежа вю за Байерн: Астън Вила пак ги би след 42 години

Двата тима изиграха повторение на финала за КЕШ от 1982-а

Спорт
11:13 - 03 Октомври 2024
1119
Дежа вю за Байерн: Астън Вила пак ги би след 42 години

Астън Вила нанесе първа загуба на Байерн Мюнхен под ръководството на Венсан Компани от началото на сезона. Английският клуб спечели с 1:0 на „Вила Парк“ мачът срещу баварците от втория кръг на Шампионска лига.

Победният гол в мача отбеляза Йон Дуран. Емилиано Мартинес се отчете с две впечатляващи спасявания в добавеното време на двубоя.

Срещата беше своеобразно повторение на финала за КЕШ между двата отбора от 1982-а година, когато англичаните победиха със същия резултат.

В 14-ата минута Лука Дин проби по левия фланг и след това центрира в наказателното поле на Байерн Мюнхен, където Оли Уоткинс стреля с глава, но неточно в аут.

Пау Торес вкара гол в 22-ата минута, но попадението не бе зачетено заради засада в хода на атаката. Люка Дин центрира в наказателното поле на Байерн, където Ким и Йосуа Кимих увиснаха. Топката стигна до Джейдън Филоджин, който я чукна за Пау Торес, а той я прокара покрай Мануел Нойер и Хари Кейн във вратата на гостите. След намесата на ВАР попадението не беше зачетено заради засада на Морган Роджърс в самото началото на комбинацията.

Три минути по-късно Оли Уоткинс проби много добре в наказателното поле на Байерн и отклони топката, която Алфонсо Дейвис изчисти, но точно на пътя на Амаду Онана, който стреля, но слабо и право в ръцете на Мануел Нойер.

Джейкъб Рамзи получи контузия и бе сменен в 27-ата минута от Леон Бейли.

В 29-ата минута Серж Гнабри получи много добър извеждащ пас зад високо изтеглената защита на Астън Вила. Гнабри навлезе в наказателното поле на Астън Вила, но вместо да подаде към Хари Кейн реши да стреля от малък ъгъл и прати топката в аут.

Майкъл Олисе отправи много опасен удар от разстояние в 39-ата минута, но Емилиано Мартинес се намеси впечатляващо и изби топката в корнер.

В 61-ата минута Серж Гнабри нанесе точен изстрел, но без да затрудни по никакъв начин Емилиано Мартинес.

Астън Вила поведе с 1:0 в 79-ата минута. Пау Торес пусна много находчив пас към Йон Дуран, който видя, че Мануел Нойер е излязъл много напред, на границата на наказателното поле и успя с едно докосване да го прехвърли и да вкара топката във вратата му.

Байерн Мюнхен направи огромен пропуск в първата минута на добавеното време на срещата. Серж Гнабри получи перфектен извеждащ пас в наказателното поле на домакините и бе очи в очи срещу Емилиано Мартинес, но аржентинският вратар успя да отрази удара му с крак.

В петата минута на добавеното време на мача Хари Кейн нанесе много опасен удар с глава, но Емилиано Мартинес отново беше фантастичен на вратата и успя да спаси.

Така Астън Вила събра актив от 6 точки, докато Байерн остава с три.

В следващия кръг на 22 октомври Астън Вила посреща Болоня, докато на 23 октомври Байерн Мюнхен гостува на Барселона.