Диана Димитрова: Обучението ми по анимация струва един бъбрек!

Един артист, ако не е луд до мозъка на костите си в творчеството, той е просто ''счетоводител'' в изобразителното изкуство - пише Ирина от "Тютюн"

Нещо за четене
12:32 - 23 Юли 2024
8962
Диана Димитрова: Обучението ми по анимация струва един бъбрек!

На есен актрисата Диана Димитрова започва обучението си в престижна академия за 3D и 2D анимация. Именно заради следването Диана заряза професията на актриса и реши да се отдаде на рисуването. Димитрова сподели, че обучението в анакедмията е изклюително скъпо и е успяла да си го плати благодарение на една от картините си, видя Lupa.bg.

Ето какво написа Ирина от "Тютюн":

"Кратката история на една картина
Преди години отидох да си купувам поредното платно и видях това ''чудовище''. Поръчка от ''несериозен'' художник, който два пъти отлага закупуването, платно, което стои на склад и чака, платно с внушителния размер за мен от 252х121см. Тогава живеех под наем до НДК и понеже съм крайно еманципирана, реших, че не ми трябва транспорт и помощ.
Викам си от Софийски университет до НДК са само няколко километра… Тръгнах с платното в бойна готовност. След първите десет метра осъзнах, че правя най-голямата глупост, която ще помня цял живот, защото няма удобен захват и платното, доста започва да тежи след няколко крачки, но когато си се хванал на хорото ще го играеш докрай! След около 2 часа и 30 минути се прибрах с мокро яке. За излагацията и погледите по улиците няма да говоря.)
Качването на платното в ''кривата'' кооперация без асансьор, беше другото предизвикателство, но тогава дори не подозирах, че предизвикателството тепърва предстои. Под образите има най-различни конфигурации, доста безсънни нощи, нерви и стотици часове работа. Исках да повторя картина, която е рисувана преди повече от 10 години с молив. След месец работа по лицата, тя беше готова, но не ми беше достатъчно. Имах смелостта след толкова работа да разваля формата. В изкуството няма втори дубъл. Правиш го и го пускаш да лети, ако не спреш навреме го проваляш, но няма как да го повториш. Вече готовата картина обиколи доста точки на България. След време, тази картина намери новия си дом и новата си собственичка! Благодарение на тази картина и упорството и вярата ми (и спестовната ми мисъл ) успях да платя първата година от обучението си във Франция, а тя на цената на един бъбрек. (Шега)
Искам да кажа на готините, млади хора по ЕГН и по дух, които ме следват тук, никога не се отказвайте от мечтите си.
Един артист, ако не е луд до мозъка на костите си в творчеството, той е просто ''счетоводител'' в изобразителното изкуство. Ако интуицията Ви казва да направите нещо, действайте. Ако интуицията Ви казва, да не слушате комунистически, комплексирани “авторитети” на преподавателски постове, действайте. Ако интуицията Ви казва, че сте добри в нещо, действайте".