Диди Хаман: Май времето на Клоп изтече

Спорт
17:14 - 12 Октомври 2022
1982
Диди Хаман: Май времето на Клоп изтече

Юрген Клоп наскоро навърши седем години начело на Ливърпул, но легендата на клуба Дитмар Хаман смята, че може би престоят на сънародника му начело е към своя край.

В момента мърсисайдци са на 14 точки зад лидера Арсенал след загубата с 2:3 в дербито в неделя, като все по-често се говори за ролята на 55-годишния наставник, който постигна само две победи в първите осем мача от шампионата.

Хаман, който изигра 191 мача за "червените" между 1999-а и 2006-а, изрази мнение, че Ливърпул е загубил от заряда си и това може да означава край за работата на Клоп.

Договорът на бившия наставник на Борусия Дортмунд обаче изтича през лятото на 2026 година.

"В даден момент ще дойде дискусията за мениджърския пост и не съм сигурен колко далеч всъщност е тя. Клоп каза, че чувства, че е правилният човек, но виждам ситуации, които ме карат да мисля различно. В мача срещу Арсенал Джордан Хендерсън свали капитанската си лента и поклащаше главата си.

Такива неща в Ливърпул не сме гледали от пет години. Може би това са знаци, че някои от играчите имат проблем с отбора, а дори и с мениджъра.

Процесите в Ливърпул не са различни от тези в останалите клубове. Ако резултатите не идват, напрежението ще се прехвърли върху мениджъра. Големите клубове винаги са в процес на промени, но Ливърпул достигна тавана си в последните три или четири години. Това, което постигнаха през миналия сезон, се превърна в нищо", каза Хаман, визирайки второто място във Висшата лига и Шампионска лига.

"Това, че загубиха всички трофеи в рамките на седем дни, със сигурност означаваше, че следващият сезон ще е тежък. Ако погледнете поведението на Арсенал в мача, ще видите, че те приличаха на Ливърпул от преди четири или пет години. Всеки път, когато тръгваха напред, си личеше, че ще стане нещо опасно.
Този отбор на Ливърпул изглежда уморен, изглеждаха като пешеходци. Не знам откъде ще дойде искрата, защото те вече постигнаха победи в миналото. Победиха Рейнджърс преди дни, но не изглеждаха много по-добри от тях. Не бих ги отписал, но не виждам как ще дойде искра в следващите седмици", завърши германецът.

Клоп, който стана първия треньор във Висшата лига с пет награди за Мениджър на месеца в един сезон, влезе в историята на Ливърпул с шампионската титла през сезон 2019/20 година, която бе първа от 30 години.