Диди Хаман: Роналдо е глупак

Спорт
17:57 - 23 Юни 2021
2819
Диди Хаман: Роналдо е глупак

Легендата на Германия от края на миналия и началото на този век - Дитмар Хаман, не спести критики по адрес на суперзвездата на Португалия Кристиано Роналдо след загубата на мореплавателите от Германия с 2:4 в мач от група F на Евро 2020.

Причината за това стана моментът, когато Роналдо направи много атрактивно отиграване, с което направи за смях бранителя Антонио Рудигер. Това не се хареса на бившия германски национал, който в кариерата си има 59 мача с фланелката на Бундестима.

Хаман, който в момента е коментатор на Евро 2020, не се поколеба да изрази мнението си за това действие на футболиста на Ювентус: „Той е невероятен и знаем на какво е способен. Мисля, че с това действие той се подигра на съперника си. Той е най-добрият, заедно с Меси, но изглеждаше като глупак в този случай“.

„Ако попитате германските играчи, те ще ви кажат какво са си помислили: „Какво се опитва да постигне?“ Мисля, че този момент даде началото на обръщането на мача“, допълни легендата на Байерн Мюнхен и Ливърпул.

Въпреки че Португалия поведе на „Алианц Арена“ с гол на Роналдо, германците обърнаха резултата още до почивката след автоголове на Рубен Диас и Рафаел Герейро. С победата с 4:2 тимът на Йоахим Льов спечели първи точки на Евро 2020, след като в първия си мач загуби от световния шампион Франция с 0:1.

Последните мачове от „групата на смъртта“ на Евро 2020 ще се изиграят днес от 22:00 часа. Единият мач ще бъде на „Пушкаш Арена“ в Будапеща и ще противопостави еврошампиона Португалия на световния шампион Франция. Сблъсъкът на „Алианц Арена“ в Мюнхен ще бъде между Германия и Унгария.