Диета според зодията

Стил
08:55 - 15 Март 2019
3850
Диета според зодията

Зодиакалният ни знак разкрива какви храни трябва да отбягваме, за да отслабнем и да не вредим на организма си. Ето какво препоръчват експертите  да консумира всяка зодия.

Овен. Хората от тази зодия често страдат от депресия, емоционално неустойчиви са и злоупотребяват с алкохола. Важно е да ядат повече плодове, салати, подправени със зехтин и лимонов сок. Трябва да наблегнат на богатите на желязо и калий продукти – зеле, зелени салати, спанак, магданоз, орехи, картофи, банани.

Телец. Склонни са към пълнеене, а слабите им места са вратът и гърлото. Диетата при тях трябва да бъде съчетана с физическа активност. Обичат сладкиши и по-мазни храни, но точно тях трябва да ограничат. Трябва да заложат на пилешкото, рибата, супите.

Близнаци. Представителите на този знак са със слаба нервна система. Затова менюто им трябва да е богато на витамини от група В и фолиева киселина, фосфор и калций – зърнени храни, черен хляб, месо, зеленчуци, зелени салати, грозде, много плодове.

Рак. Трябва да изключат от менюто си богатите на вода продукти, да намалят захарта и нишестето. Препоръчителни са рибата, пилешкото, морските дарове, ядките.

Лъв. Нуждаят се от продукти, които да зареждат организма им с енергия – месо, риба, яйца, млечни, плодове, както и плодове като ябълки, сливи, грозде, смокини.

Дева. Полезна за тях е млечно-растителната диета, в която има минимално количество животински мазнини. Позволени са сиренето, кашкавалът, киселото мляко.

Везни. Заложете на пресните плодове и зеленчуци, ястията, приготвени на пара, кашите, ориза, елдата. Полезни са също рибата и морските дарове.

Скорпион. Ако ядете месо, то трябва да е постно, а количеството на солта и подправките трябва да намалите два пъти. Хапвайте риба, пилешко, черен дроб, зелен лук и спанак.

Стрелец. Единствената зодия, представителите на която могат да правят всякакви диети. Важно е да не пропускат да консумират ябълки и банани.

Козирог. Препоръчителни са киселото мляко, изварата, сиренето и кашкавалът, рибата и яйцата, много плодове и зеленчуци.

Водолей. Трябва да наблегнете на морско зеле, морски дарове, млечни продукти, каши, плодове, бобови, както и черен дроб, спанак, червено месо.

Риби. Наблегнете на богатите на йод морски дарове, зеле, на плодовете и кълновете. Правете често разтоварващи дни – само на ябълки, банани и кисело мляко. Задължително консумирайте краставици, моркови, салати.