Дигитален музей показва историята на Левски

Сините ще поднесат цветя на Могилката утре по случай 110-годишнината си

Спорт
14:37 - 23 Май 2024
2093
Дигитален музей показва историята на Левски

Официалната клубна музейна експозиция на ПФК Левски, създадена от клуба заедно със Сдружение "Сини сърца", вече е достъпна и в дигитален вариант.

Виртуалният музей дигитализира наследството на тима и включва 3D-модели на някои от най-ценните експонати в "синята" съкровищница, за да бъдат те достъпни за всеки левскар от страната и чужбина с членска клубна карта.

Той е разработен с подкрепата на Фондация "Спорт в България" и генералния спонсор на ПФК Левски, част от групата Palms.

"...че Левски това е България, го знаят по целия свят...", е от най- популярните рефрени на песни за любимия Левски.

Вече независимо в кое кътче на света се намира, независимо на колко хиляди километра от Родината и "храма" на любимия отбор е, всеки левскар ще има възможността да се докосне до историята на "синия" отбор.

Събирани и съхранявани с много любов през годините, всички реликви в музея на ПФК Левски ще бъдат леснодостъпни до милионите фенове по света. И ако доскоро магията, витаеща в това уникално и сакрално за "Синя България" място, можеше да бъде усетена единствено от тези, които са го посетили на място, днес то ще разтвори вратите си към целия цвят.

Благодарение на финансирания от Фондация Спорт в България; генералния спонсор и групата Palms дигитален проект, привържениците на Левски ще могат да се докоснат до исторически документи, знамена, купи, медали, макет на първия стадион на клуба - игрище "Левски", лични вещи на легендарния, незабравим Георги Аспарухов, както и редица други експонати, нагледно демонстриращи огромната значимост на клуба и "синята" общественост през годините.

Ръководството, футболистите, служителите и привържениците на Левски ще поднесат цветя на Могилката в градинката на 22-ра гимназия в София по случай рождения ден на "сините", написаха от клуба.

Събитието ще се състои на деня на основаването на Левски - 24 май от 11:30 часа.

Ето какво гласи съобщението на "сините":

Левскари,

На 24 май, петък от 11:30 часа ръководството, представителният отбор, ветерани, служители на "ПФК Левски" и привърженици ще поднесат венци и цветя на Могилката в градинката на 22-ра гимназия в София по случай 110-та годишнина на ПФК "Левски".

Официалната част включва и церемония по освещаване и получаване на официално клубно знаме, което Сдружение "Сини сърца" ще дари на ПФК "Левски".