Дилър на амфетамини чупи крак на ченге

Дрогираният оказал яростна съпротива при задържането му

Новини
13:16 - 19 Юни 2019
2183
Дилър на амфетамини чупи крак на ченге

34-годишен мъж е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Вчера, в хода на специализирана операция по противодействие на притежанието и разпространението на наркотици, бил спрян за проверка 34-годишен от Червен бряг. У него полицаите открили прозрачно полиетиленово пликче, съдържащо бяло кристално вещество.

При задържането му той оказал яростна съпротива, избутал с длани в областта на гърдите единия от униформените и го повалил на земята. Полицейският служители е настанен в болница с фрактура на крак и скъсани глезенни връзки, предстои му операция. За престъпление по чл. 131, ал.2 и чл.270 от НК е уведомен дежурен прокурор.

Извършеният тест на задържания показал наличие на метамфетамин, амфетамин и екстази. Последвала проверка на шофирания от него лек автомобил "Ауди А4", където са намерени стъклена колба с прозрачна течност, 10 празни стъклени колби, две полиетиленови пакетчета, съдържащи кафяво прахообразно вещество. Предстои назначаване на физико-химична експертиза на намерените и иззети вещества.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под наблюдението на прокуратурата.