Дилов: Отказът на ИТН не ни изненада

Важно е да има кабинет, дори да не е нашият, обясни депутатът

Новини
19:03 - 22 Април 2021
2258
Дилов: Отказът на ИТН не ни изненада

По-скоро очаквахме да се случи отказа от страна на „Има такъв народ“ да подкрепят проектокабинета ни. Но беше важно да говорим с тях, за да им обясним някои неща. Това коментира кандидатът за министър на туризма Любен Дилов–син, след като партията на Станислав Трифонов отказа поканата на ГЕРБ за формиране на кабинет.

„Едва ли ще се промени нещо в позицията ни, но искахме да им кажем, че е важно да има кабинет, може да не е нашият. 160 депутати изразиха готовност да подкрепят кабинет на “Има такъв народ“. Ситуацията, която е сега, има нужда от кабинет, има неща, които трябва да се свършат. Има мерки, които трябва да ги вземе работещо правителство - актуализация на бюджета, както и някои плащания - директни към средния бизнес и други. Те не могат да се направят без действащ кабинет, не може със служебен“, каза Дилов – син.

Той обясни и че е много важно министърът на туризма по-скоро да помага на сектора, като е връзка между пленарната зала и туризма.

„Министърът на туризма се занимава с реклама на сектора навън и насърчаване на стиковане на другите ведомства“, добави Дилов.

Според него има шанс да се сформира правителство, но ако се сетят всички „за какво са изпратени“ в парламента.