Димитър Бербатов: Още я караме на ядене и пиене

И все още нищо за футбола, чакаме правилата за Конгреса, заяви кандидатът за президент на БФС

Спорт
11:22 - 04 Октомври 2021
2747
Димитър Бербатов: Още я караме на ядене и пиене

Един от кандидатите на президент на БФС Димитър Бербатов коментира основни въпроси свързани с предстоящия конгрес на БФС, който трябва да се проведе на 12 октомври. 

Една от основните теми, която Бербатов засегна е все още сериозната неяснота около провеждането на конгреса и гласуването за президентският пост. „На Конгреса на 12 октомври трябва да се гласува с Интегрална бюлетина - всички кандидати да бъдат поставени в една бюлетина. 

През 2018 г. са се използвали отделни бюлетини за всеки кандидат и неупотребените бюлетини е трябвало да бъдат използвани за “отчет” след гласуването, пред представителите на БФС, за “доказване на лоялност”. Ако нямаме какво да крием, да го правим така, както трябва да бъде. В сряда БФС има Изпълком, на който да реши дали ще играем по правилата или не“, каза Бербатов.

„Кампанията и Програмата ни са ясни, има ги на сайта ни и тях. Знаем ли какво предлагат другите? Не. Ходят по ресторантите и я карат по стария начин - ядене, пиене и нищо конкретно за развитието на футбола! Аз обиколих страната и не правих банкети, а говорех за футбол!“, каза Бербатов пред Би Ти Ви.

Бившият нападател явно визира настоящия президент на БФС Борислав Михайлов, който е започнал обиколка на регионите в България, участвайки в банкети. Един такъв бе организиран в Разград преди мача на Лудогорец и Цървена звезда, а след това Михайлов се появи и на стадиона, а там присъстваха и голяма част от клубовете в региона на Разград, Шумен и Русе.