Димитър Илиев спази обещанието - зарадва деца на 1 юни

Футболист номер 1 на България дари топки на школата на Локомотив Пд

Спорт
16:38 - 01 Юни 2020
2349
Димитър Илиев спази обещанието - зарадва деца на 1 юни

Футболист №1 на България за 2019 г. -Димитър Илиев, изпълни обещанието, поето пред българските спортни журналисти и дари футболни топки на деца. Капитанът на Локомотив Пловдив избра да зарадва малчуганите от своя клуб.

Илиев коментира, че се надява някой от малчуганите да успее да постигне неговите успехи след време. Той също така бе категоричен, че силите между Локомотив Пд и Левски на 1/2-финалите на турнира за Купата на България са напълно изравнени.

"Адмирации за хората, които са започнали тази традиция. Това е най-малкото, с което мога да помогна. Казах на децата, че след 10-15 години може да направят това, което ние направихме. Няма да е лесно, но който има качества може да го постигне. Пожелах им след време някой от тях да е на мое място. Спортът ми липсваше. Това бе необичайна ситуация. Никога не съм очаквал за два месеца да прекъсне футбола. Мисля обаче, че ще успеем да влезем във форма. Виждаме, че доста от рестрикциите се смекчават. Бих апелирал футболните хора да помислят дали да не бъдат отворени частично стадионите, както се отварят кина, дискотеки. Заставам зад молбата на футболните агитки на водещите клубове. Силите в 1/2-финалите за Купата на България са изравнени - няма фаворит. Времето ще покаже дали ще може да има фенове на финала. Футбол без фенове е доста тъжна гледка", заяви Илиев.