Димо, вече имаш цялото небе! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Изповеди
16:30 - 21 Декември 2020 (обновена)
6974
Димо, вече имаш цялото небе! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Тъжната новина за кончината на музиканта Димо Стоянов, по-известен като Димо от P.I.F., който се бореше с коронавируса, натъжи хиляди негови почитатели и колеги музиканти. Минути след като стана ясно, че певецът си е отишъл, фейсбук бе залят от негови песни и от думи за сбогом. 

"Благодарим ти за музиката, приятелю!", написа Стефан Вълдобрев.

"Димо, защо така братко!? За къде се забърза?? Имаше още неща тук за теб. Ще липсваш на всички ни. Сбогом! Много е тъжно", сподели музикантът и депутат от ГЕРБ Калин Вельов.

"Вече знаем кой ще прибира звездите сутрин. Светъл път, Димо!", сбогуваха се с певеца приятелите му от Театър "Азарян".

"Това е приказка една..." за момчето от Варна, което като малко избрало театъра пред леката атлетика, а после му се случила музиката. Първо бил басист, а след това запява и останалото е история. Става душа на група P.I.F., чиято естетика в рокендрола осмисли съществуването на едно, че и две поколения меломани на българска клубна сцена. Почивай в мир, Димо! Чехов и светлина по пътя ти! Вече имаш "Цялото небе"!", сбогуваха се с музиканта и от клуб "Joy Station", където той нееднократно е изнасял концерти.

"Отиде си Димо Стоянов – харизматичният артист, изпял едни от най-красивите и оптимистични български песни – тези, които допринесоха за развитието на новата музикална сцена у нас. Винаги с усмивка към живота и винаги готов да разкаже поредната приказка за доброто, за да направи деня ни по-добър", се казва в съболезнователния адрес на Министерство на културата.

"Творческият му път започва от „Щурче“ – първото Детско театрално студио в град Варна, основано от братята Райко и Данаил Райкови. И оттогава театърът и музиката в неговото творчество не престават да вървят ръка за ръка. Някои от почитателите му са съвсем малки, защото са гледали детски театрални постановки с негова музика. Други са малко по-големи, защото са израснали с музиката на създадената от него група П.И.Ф., или са аплодирали силно повече от веднъж спектакъла „Кой прибира сутрин звездите?“ – Театър „Азарян“ и Литературен клуб „Перото“ на НДК, както и на много други сцени.

Вярваме, че приказките на Димо Стоянов ще продължават да се разказват, а споменът за него и творчеството му ще продължава да живее в сърцата на публиката! Екипът на Министерството на културата изказва искрени съболезнования на близките и приятелите на Димо Стоянов! Поклон пред паметта му!" 


Снимки: Орлин Огнянов/НДК