Динамо Киев превзе Шотландия, Славия и Спарта също в групите на Шампионската лига

Спорт
09:32 - 14 Август 2024
987
Динамо Киев превзе Шотландия, Славия и Спарта също в групите на Шампионската лига

Спарта Прага победи ФКСБ с 3:2 като гост в мач-реванш от третия квалификационен кръг на Шампионска лига и с общ резултат 4:3 продължава към плейофите на турнира.

В Букурещ гостите поведоха с 2:0 до 28-ата минута с две попадения на Велко Бирманчевич в 13-ата и 28-ата минута от дузпа.

Лукаш Хараслин направи резултата 3:0 в полза на чешкия тим в 37-ата минута.

През второто полувреме домакините върнаха две попадения чрез Дариус Олару и Малком Еджума, но това не бе достатъчно и ФКСБ отива в плейофите на Лига Европа.

Другият отбор от Прага – Славия, също се класира за плейофите в ШЛ, след като надви Юнион Сен Жилоаз като гост с 1:0 с гол на Вацлав Юречка в 84-ата минута и с общ резултат 4:1 продължава напред.

В друг мач от вечерта Динамо Киев надви Рейнджърс в Глазгоу с 2:0 с голове на Олександър Пихалйонок и Назар Волошин. Джефте от домакините пък бе изгонен с втори жълт картон в 51-ата минута и по този начин шотландският тим отпадна от ШЛ с общ резултат 1:3.

Мидтилнад също ще играе в плейофите на най-силния европейски клубен турнир, след като направи 1:1 като гост на Ференцварош и го елиминира с общ резултат 3:1.

В Будапеща Ибрахим Сисе даде аванс на домакините в 17-ата минута, но Оливер Сьоренсен изравни 5 минути след началото на втората част. В добавеното време Раул от Ференцварош бе изгонен, което допълнително влоши и без това тежката вечер а унгарския първенец.