Динамо Загреб съсече Бетис

Спорт
11:22 - 16 Февруари 2024
1033
Динамо Загреб съсече Бетис

Бетис изненадващо загуби с 0:1 домакинството си на Динамо Загреб в първия мач от плейофите на Лигата на конференциите. Представителят на Ла Лига безспорно е сред фаворите за трофея от надпреварата.

Андалусийци обаче ще трябва да правят обрат след седмица в хърватската столица, ако искат да продължат към 1/8-финалите.

Динамо стигна до успеха с точно изпълнена дузпа на Бруно Петкович четвърт час преди изтичането на редовното време.

Очаквано Бетис беше по-добрият отбор и влезе по-мощно в мача, само че не съумя да си отбележи положенията.

В 5-ата минута удар на Набил Фекир беше превъзходно спасен от Иван Невистич. Към средата на първата част Фекир изпълни ъглов удар. Той качи топката на главата на Уилям Карвальо, който отправи много опасен удар, преминал на сантиметри над напречната греда.

Испанците започнаха да се изчерпват откъм идеи. До почивката резултатът се запази непроменен и това несъмнено покачи напрежението в лагера на домакините.

Междувременно Динамо Загреб много търпеливо очакваше своя миг да удари. Той дойде четвърт час преди изтичането на редовното време. При спорна ситуация в наказателното поле на Бетис се наложи намесата на ВАР. В крайна сметка главният съдия посочи бялата точка. С отговорното изпълнение на наказателния удар се нагърби Петкович. Той не трепна и вкара за 1:0 в полза на гостите.

До края Бетис хвърли всички налични усилия в опит да изравни, но неуспешно. В 83-тата минута Шади Риад беше спрян от Невистич, а пет минути по-късно късметът покри Динамо Загреб. Удар на Уилиам Жозе се отби от десния страничен стълб. Гостите удържаха фронта и поставиха именития си съперник в много некомфортна ситуация преди реванша.

По същото време, в друг мач от Лигата на конференциите, Макаби Хайфа постигна минимална победа с 1:0 срещу Гент. Францди Пиеро вкара единственото решаващо попадение в срещата.