Dior показа новата си колекция пред катедрала (СНИМКИ)

Мода
15:35 - 23 Юли 2020
3812
Dior показа новата си колекция пред катедрала (СНИМКИ)

Преди няколко години дизайнерът на Dior Мария Грация Киури реши да проведе модно шоу в родния си италиански град Пулия. Шоуто трябваше да се превърне в шумно социално събитие, но 2020 г. имаше други планове. В резултат на това креативният директор показа новата си колекция без зрители, но устрои истински концерт на площада в град Лече.

Действието се разиграва пред катедралата Пиаца дел Дуомо, шедьовър на италианската барокова архитектура. Окачени полилеи, шалове, етно рокли, кожени корсети, палта с ярки щампи, изобилие от флорални мотиви - всичкото това великолепие допълва атмосферата на истинска модна мистерия.

Общо над 1000 души са взели участие в шоуто Dior, включително артисти, музиканти, режисьори, електротехници, да не говорим за модели, фотографи, фризьори, гримьори и продуценти.

„За мен винаги е била мечта да правя нещо на място, което е от особено значение за мен, защото баща ми е роден тук. И през целия си живот се връщам в Пулия“, казва Мария Грация Киури. Дизайнерът сравнява работата върху колекция с пътуване през вълните на собствената си памет, за да разбере повече за себе си. Рустикалната естетика се преплита чувствено с фантазиите на френската модна къща - и резултатът е нещо невероятно красиво.

"В процеса на работа разбрах къде са моите страст и корени и защо този тип бродерии и традиции толкова ме привличат. Виждала съм баба ми, лелите ми и други жени да седят извън домовете си и да създават подобни прекрасни творения", споделя още Киури.