Дипломат: Путин сам си отгледа тези чудовища

За нас основна трябва да остане помощта за Украйна, коментир Велизар Шаламанов, бивш военен министър

Новини
09:45 - 25 Юни 2023
3120
Дипломат: Путин сам си отгледа тези чудовища

„Наистина случващото се в Русия е проблем за нея. Основният фокус за нас трябва да продължи да бъде помощта за Украйна. Не изключвам всичко това да е предварително подготвен сценарий с цел да се отвлече вниманието от предстоящите загуби в  Украйна”, обясни по НОВА Велизар Шаламанов, бивш министър на отбраната. Той предполага, че Путин ще продължи разиграването на ядрения шантаж.

За съжаление такива думи чухме и от президента Румен Радев, като побърза да каже, че не трябва да се радваме на това развитие за руската държава, защото ядреният арсенал на страната може да попадне в ръце на човек, който е по- неконтролируем от Путин. Едва ли не, че руският президент е по-добрата опция”, каза още Шаламанов.

„Пътищата на Путин и Пригожин със сигурност се разделят. Руският президент отгледа тези чудовища. Пригожин е само върхът на айсберга. В руската държава, финансирани със средства на държавния бюджет, има над 40 такива паравоенни организации”, е мнението на Милен Керемедчиев, бивш заместник външен министър и дипломат.