Директорът на Аустрелиън Оупън: Няма да подам оставка заради Джокович

Спорт
17:05 - 20 Януари 2022
1552
Директорът на Аустрелиън Оупън: Няма да подам оставка заради Джокович

Организаторите на Откритото първенство на Австралия увериха, че протоколите за справяне с ковид пандемията се прилагат успешно, въпреки критиките на някои от водещите тенисисти за липсата на достатъчно тестване по време на първия за годината турнир от Големия шлем.

Французинът Юго Умбер даде положителен тест, а третият в света Александър Зверев изрази съмнение, че и други играчи са заразени, но те не влизат в статистиката, тъй като не са тествани.

Турнирният директор Крейг Тайли внесе разяснение, че всички играчи дават задължително тест при пристигането си в страната и след това отново между петия и седмия ден на престоя си, а през останалото време си правят самостоятелно антигенни тестове.

"Всеки състезател ежедневно дава антигенен тест, който може да вземе от хотела. Засега тази система работи успешно", каза Тайли пред австралийския Канал 9.

Тайли няма намерение да подава оставка заради скандала със световния номер 1 Новак Джокович, който първоначално получи медицинско изключение да участва, но по-късно властите му отнеха визата и го депортираха заради липсата на ваксина срещу КОВИД.

"Няма да подам оставка. Вече изяснихме въпросите около Джокович и сега съм фокусиран върху провеждането на един страхотен турнир", каза Тайли.