Директорът на спортното училище в Бургас изгонил две деца ( ВИДЕО )

Димитър Костов твърди, че не ставали, посъветвал родителите да ги запишат другаде

Новини
17:35 - 04 Юли 2019
4690
Директорът на спортното училище в Бургас изгонил две деца (ВИДЕО)

Две деца – братчета на 12 и 13 години, учащи доскоро в Спортното училище „Юрий Гагарин“, са били подложени на сериозен натиск, защото са тренирали баскетбол в конкурентен клуб, твърдят родителите на момченцата.

Майка им С. Г. изрази своите съмнения за нелоялни практики в емблематичното бургаско училище, което от известно време се ръководи от Димитър Костов, бивш футболен съдия и директор на затворническото общежитие „Житарово“, информира местния сайт "Флагман".

Тя настоява Министерството на спорта и РУ на МОН Бургас да влязат на проверка в училището. С.Г. разказа, че проблемите за двете й деца започнали, когато те тръгнали на тренировки в баскетболен клуб „Черноморец“. Една от дисциплините в Спортното обаче им водил треньор от конкурентния клуб „Делфин“.

В края на годината той оставил двойка на едно от децата й, а С.Г. разполага с видеозапис от разговор с доскорошната класна на децата, която признава, че въпросният учител взел дневника в края на срока, нанесъл няколко двойки и оставил момчето на поправителен. Според нея това било съвсем умишлено.

Майка им е човек със силно изразено чувство за справедливост, готова е на всичко, за да защитава правата на децата си. Не разкрива какви мерки  би предприела, но очевидно те не са се харесали на ръководството на училището и преди дни директорът Димитър Костов я извикал в кабинета си.

С.Г. със скрита камера е заснела целия разговор. В него Димитър Костов се опитва да й обясни, че „децата й не ставали“, съветва я да ги запише в друго училище, твърди, че големият й син не ходил редовно на тренировки, а двете й деца не участвали в състезания.

Според майката обаче това било лъжа. 13-годишното й момче имало две леки контузии една след друга – мускулни спазми и травма на крака, но те не били много сериозни и той в никакъв случай не е отсъствал от голям брой часове. За моментите, в които е липсвал, е предоставил медицинска бележка от специалист.