Дискофестивалът в Бургас – кебапчета и д-р Албан (снимки)

Музикалният форум събра 6 000 публика на откриването, далеч е от славата на Spirit of Burgas

Новини
00:11 - 10 Август 2019
15731
Дискофестивалът в Бургас – кебапчета  и д-р Албан (снимки)

Около 6 000 души публика събра започналия тази вечер дискофестивал в Бургас, провеждащ се на Морската гара. Музикалният форум, наречен Spice Music Festival, събира част от големите диско звезди на световния елит през 90-те години на миналия век. Музикалното събитие бе тържествено открито от кмета на града Димитър Николов.

Шведската банда "Реднекс" подгря 6-хилядната публика за появата на д-р Албан. Снимка: Флагман

Фестивалът бе открит от шведската банда „Реднекс“ (Rednex), но най-голямо въодушевление и настроение сред публиката предизвика появата на магнетичния д-р Албан (Dr. Alban). Той обаче изчезна мистериозно по някое време и не се върна повече. Разочароваха East 17 - пяха вяло, сякаш с досада, а единия от квартета даже закъсня с появата си на сцената. За сметка на това HADDAWAY се представи на ниво и обра точките с изпълнението на неостаряващия си хит What Is Love. Легендите от Snap пък бяха без своя вокал Турбо Би в Бургас, но никой не разбра защо.

Сред топ звездите на фестивала, продължаващ и в събота на пристанището в Бургас, са още 2 Unlimited, Sonique, Cappella, La Bouche, 2 Brothers on the 4th floor, Ice MC и No Mercy.

Д-р Албан предизвика същинска "мексиканска" вълна при появата си

Българските групи, поканени да пеят на музикалния форум са Ъпсурт и Дийп зоун проджект.

Макар организацията засега да е перфектна, а публиката да е видимо доволна от концерта на някогашните диско икони, настоящия музикален фестивал е бледа сянка на бляскавия Spirit of Burgas, провеждал се в периода 2008 – 2015 г., преди да бъде спрян от Община Бургас заради...мръсотията, шума и неразбориите, сътворявани от десетките хиляди гости на форума.

Меломаните обаче помнят с носталгия срещите си с шантавия гений Кийт Флинт и бандата му „Продиджи“ (The Prodigy), епохалния Роби Уилямс (Robbie Williams), колоса Моби (Moby), турското явление Таркан, „тъмния ангел“ Бъста Раймс...

Разбира се, както си му е реда, на музикалния диско фестивал преобладаваха скарите. Така де, кебапчета, кюфтета, даже и суджуци най-вървят с музиката на д-р Албан и Соник!

Неписан закон в Бургас е дискотечни хитове да се слушат с кюфте в устата. Снимки: UNICON

Цър-пъра на фестивала Spice Music Festival би трябвало да подскаже какво е нивото му...