Див екшън! Фенове на Ботев (Пловдив) съблякоха голи играчите

Грандиозни панаири при „канарчетата”, босът Самуилов поиска оставката на целия треньорски щаб

Спорт
20:41 - 05 Октомври 2019
8106
Див екшън! Фенове на Ботев (Пловдив) съблякоха голи играчите

Драматични процеси текат в Ботев Пловдив в последните часове, като драмата стартира след загубата с 0:3 на „канарчетата” от Ботев (Враца).

След поражението, което закотви пловдивския тим на дъното в Първа лига, привържениците на Ботев силово принудиха футболистите да се съблекат голи до кръста, за да не срамят екипа. „Не сте достойни да носите фланелката с лика на покойния Чико Дерменджиев!”, крещяха запалянковците на примрелите от ужас футболисти.

Драмата продължи и по-късно, когато собственикът на Ботев – петролния бос Георги Самуилов, публично поиска оставките на треньора Желко Петрович и спортния директор Адалберт Зафиров. Уволненията се състояха, докато клубния автобус на Ботев пътува от Враца към базата на клуба в Коматево. Там са се събрали над 200 привърженици на тима, които се заканват да линчуват футболистите. Заради опасност от ексцесии има засилено присъствие на полицаи, предаде местния сайт plovdivderby.

Побеснели привърженици на Ботев очакват автобуса с играчите на базата в Коматево, вероятно за да се саморазправят с тях. Полицейското присъствие е засилено. Снимки: Povdivderby