Див екшън и стрелба с български мутри на Халкидики

Арестуваха Кирчо Руския и бодигардовете му в Гърция след брутално меле в пълен ресторант

Новини
13:43 - 17 Август 2024
12747
Див екшън и стрелба с български мутри на Халкидики

Масово сбиване с участието на няколко българи е станало тази нощ в популярен бар в курорта Ханиоти (Касандра, Халкидики). При него мъж е прострелян в гърдите, втори е намушкан, а трети е бил пребит. Пострадалите са откарани в болница в град Полигирос. Лекарите определят като тежко състоянието на простреляния.

Според българи, станали свидетели на екшъна, мелето е предизвикано от Кирил Киров – Кирчо Руския, популярно лице от родния ъндърграунд и съден в миналото като бос на дрогата в София. Руския и компанията му нахлули в кухнята на ресторанта, вбесени от забавени от забавена поръчка. Последвал побой над готвача, а при опита на собственика на ресторанта – също българин, Кирчо Руския го прострелял.

Бруталното меле се е състояло пред очите на стотици клиенти на заведението, които повикали полиция. Пристигнали над 30 полицаи от гръцките спецчасти, които са арестували Кирчо Руския и охранителите му.

Всички пострадали са откарани с линейки в здравен център „Касандрея“, а след това е преценено, че е необходимо да бъдат преместени в болница „Полигирос“, съобщава сайтът protothema.gr. Здравословното състояние на простреляния мъж се определя от гръцките лекарите като „особено тежко“.