Дизайнер от Кърджали облече Ажда Пекан

Актуални новини
13:08 - 14 Декември 2021
4507
Дизайнер от Кърджали облече Ажда Пекан

Турската суперзвезда Ажда Пекан включи в екипа на най-новия си музикален проект младия кърджалийски дизайнер Фатих Осман, който от няколко години успешно налага на българския и международен пазар модния си бранд Faith IN Fatih.

При едно от пътуванията си до Турция Фатих се запознава с личния стилист на Ажда и куп турски звезди Беркер Уску, който остава впечатлен от креативния му дух и оригиналните идеи. Веднага следва и официална покана към нашия модист, да се включи като асистент стилист по време на снимките на новото видео на Пекан, пише rodopi24.blogspot.com.

Певицата се завърна на музикалната сцена, след дългогодишна пауза и издаде едноименния си албум „Ajda“. Клипът е за песента „Bi`Tik”, която за кратко време превзе класациите за поп музика. Мини филмчето разказва историята на двама влюбени, които са в различни паралелни вселени и така и не могат да достигнат един до друг.

Ажда се доверява на нашумелия турски режисьор Нихат Одаъбъшъ, който в продължение на два дни ръководи на терен екип от над 50 души. Бюджетът на видеоклипа е колосален и струва над 600 хиляди турски лири (близо 40 000 евро).

Това е и първата заснета виртуална продукция в Турция. Ажда Пекан сменя близо 10 провокативни визии, а всички са впечатлени от нейната издръжливост, тъй като се налага повече от два часа да виси във въздуха закачена на тежки въжета.

„Впечатлен съм от професионализма и дисциплината на Ажда по време на снимките. Тя изкара на крак повече от 20 часа снимачно време в продължение на два дни, летеше във въздуха, провиснала на въжета, закачена само за краката и ръцете.

Нито за миг не се оплака, нито поиска почивка, напротив, изпълняваше всички нареждания на режисьора. А визията й наистина е зашеметяваща, все едно е открила машината на времето“, споделя впечатленията си от снимачния процес родния дизайнер, който скоро ще работи и по нов проект с турския стилист Беркер Уску, който отговаря за тоалетите на куп певци, актьори и модели от южната ни съседка.

„Истината, която винаги си казвам, е: Не спирай да проучваш! Мисля, че само по този начин можеш да схванеш какво предстои в бъдещето. Никога не спирай да създаваш – е моят девиз“, категоричен е Фатих Осман, който за предстоящите празници отново изненада модните фенове с нова капсулна колекция.