Дизайнерът Едис от „Сървайвър“ е бивш таекуондист

Пала е само привидно скаран със спорта

Нещо за четене
11:06 - 30 Март 2023
3113
Дизайнерът Едис от „Сървайвър“ е бивш таекуондист

Модният дизайнер Едис Пала, който гледаме в актуалния сезон на „Сървайвър“ е само привидно скаран със спорта. Още от началото на риалитито мнозина го подцениха, но в течение на играта младият естет изненада всички с успешните си битки срещу доста по-силови играчи в продукцията на бТВ.

Това, което малцина знаят, е че той има спортно минало, а преди да се впусне в приключението „Сървайвър“ е преминал през сериозна подготовка с екип от специалисти. Още от дете Пала е сред учениците на Димитър Аврамов, който с днешна дата е треньор към националния отбор на България по таекуондо. Въпреки доброто си развитие в този спорт, той приключва заниманията си, а по-късно преоткрива страстта си към модата, с която се занимава успешно и до днес. Едис Пала не е подценил изявата си в „Сървайвър“ и се е подготвял при треньора Мартин Маринов за силовите упражнения.

Серафим Лазаров пък го подготвя по функционални тренировки – един от най-добрите начини за повишаване ефективността и работоспособността на тялото и справяне с ежедневните физически задачи. „Определено най-голямата му трудност е да се придържа стриктно към дадения му хранителен режим. Обича да си хапва човека“, издава го треньора Мартин Маринов, но пък не крие, че когато тренират, Пала е повече от сериозен и е имало периоди в които тренират всеки ден от седмицата. „В залата Едис няма грешка. Не мрънка, тренира здраво и изпълнява всичко отлично. Подготовката му за Сървайвър беше малко по специфична, като наблегнахме на качествата, които се изискват за игрите и подобряване на слабите му звена. Също така, подготовката протече с хранителен режим, който за пръв път спазваше почти на 80%“, разказа още Маринов.