DJ Дамян скъса джоба, ще става полицай

Звездата от „Тутурутка” затъна до спорадични участия в Първомай и Полски Тръмбеш

Нещо за четене
17:16 - 02 Май 2019
32820
DJ Дамян скъса джоба, ще става полицай

Залязлата за миг телевизионна звезда Дамян Савов е стигнала до просешка тояга и се прехранва с участия по кръчми из Полски Тръмбеш, Първомай и циганската махала на Сливен. Притиснат от недоимъка, той е решил да търси препитание на семейното поприще – като полицай, научи Lupa.bg.

 46-годишният мъжага доби бърза популярност с участието си комедийното шоу „Тутурутка” в началото на новия век, но след това кариерата му зацикли упорито. Впусна се в чалга индустрията и направи няколко песни, включително и дует с Азис, които обаче не му донесоха никакъв успех.

 Сега татуираният до ушите Дамян се е принудил да потърси помощта на възрастния си баща Сашо Савов, легендарно ченге от Смолян, който до пенсионирането си ръководеше местната дирекция на МВР. Възрастният топполицай веднага му предложил да му намери работа в системата, тъй като отдавнашната му мечта била всичките му 5 деца да станат ченгета, а с неблагодарната професия се заел само един от синовете на Сашо – Илин.

Дамян с брат си - ченгето Илин Савов

Световна практика при постъпване на полицейска служба е тестовата проверка на психичен статус, умения за работите в екип, надеждност, характер, интуиция, интелигентност, обща култура и езикова грамотност,  степен на емоционален контрол, податливост към корупция и спазване на правила.

За вход в полицията на ниските нива обаче у нас се използват предимно връзки. Проблем за Дамян може да се окажат единствено безбройните му татуси, които не отговарят на вътрешния правилник на МВР.