Дмитрий Назаров представя в НДК романси , басни и кавъри на руски и френски

Народният артист на Руската федерация и съпругата му гостуват тази вечер в зала „Азарян“

Култура
12:37 - 22 Май 2023
2343
Дмитрий Назаров представя в НДК романси, басни и кавъри на руски и френски

Народният артист на Руската федерация Дмитрий Назаров и съпругата му – заслужилата артистка Олга Василиева, представят в София романси, стихотворения, басни на Назаров, и кавъри на хитове на руски и френски език, съобщават организаторите.

„L’amour-Мур или держава набекрень“ гостува у нас тази вечер в НДК, зала „Азарян“, като част от европейско турне. Постановката вече беше представена при пълни зали осем пъти в Израел и Кипър.

Доскорошните артисти от Московския художествен театър „А. П. Чехов" отново излизат заедно на сцената, след като напуснаха Русия, в постановка „за любовта и живота, за днес и за утре“. Двамата актьори играят самите себе си – двама души, които се намират в сложна житейска ситуация. 

Дмитрий Назаров е един от най-любимите съвременни съветски и руски театрални и киноартисти, също и телевизионен водещ.

Три пъти е бил номиниран за националната премия „Златна маска". Филмографията му включва повече от 40 роли в игрални филми и телевизионни сериали, в това число и за популярния и у нас сериал „Кухня", където той играе главния готвач Витя Баринов.

„Печелил е наградата „Кристален Турандот" за най-добра мъжка роля. Заемал е официалния пост на Главния Дядо Мраз на Русия с резиденция във Великий Устюг, водил е популярното предаване „Кулинарен дуел" по НТВ“, разказват организаторите.

На 13 януари тази година той беше уволнен от МХТ "А. П. Чехов" заедно с Олга Василиева.

След началото на войната, в канала си в YouTube, Назаров започна да публикува стихове и песни, в които се изказва критично за руските власти и действията им в Украйна.

Олга Василиева, „изпълнителка с бесен темперамент и обаяние“, по думите на критици, също има изиграни десетки роли в МХТ „А. П. Чехов“, разказват организаторите. Снимала се е във филмите „Тобол", „Барханов и неговите телохранители", сериалите „Кухня" и „Предизвикателство".