Днес ще е облачно, на много места се очакват валежи от дъжд

Североизточен вятър ще понижи температурите

Новини
07:49 - 20 Февруари 2020
2304
Днес ще е облачно, на много места се очакват валежи от дъжд

Днес над страната ще бъде облачно, на много места с валежи от дъжд. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология. 

С до умерен вятър от североизток ще прониква студен въздух и с понижението на температурите, на места в Предбалкана и по високите полета на Западна България, дъждът ще се примеси със сняг. Максималните температури ще са между 4° и 9°. Атмосферното налягане е малко по-ниско от следното за месеца, след обяд ще започне да се повишава.

Над Черноморието ще е предимно облачно, на места с валежи от дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 7° и 9°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето сутринта ще е 1-2 бала, след обяд ще се усили до 3 бала.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, под 1200 метра – от дъжд. Ще духа умерен, по билата временно и силен север-северозападен вятър. Температурите ще се понижават и до вечерта и в по-ниските части дъждът ще премине в сняг. Максимална температура на 1200 метра – около 2°, на 2000 метра – около минус 5°