Днес Уитни Хюстън щеше да навърши 56 г.

През ключалката
17:35 - 09 Август 2019
3638
Днес Уитни Хюстън щеше да навърши 56 г.

Днес Уитни Хюстън щеше да навърши 56 години. Световноизвестната певица почина на 48-годишна възраст през 2012 г. Приживе музикалната легенда имаше повече от 170 милиона продадени записа, над 200 златни, платинени и сребърни плочи и 6 награди „Грами“, което я нарежда сред най-успешните изпълнителни за нейното време.

Уитни Елизабет Хюстън е родена на 9 август 1963 в Нюарк, Ню Джърси. Тя е дъщеря на Сиси Хюстън, успешна ритъм-енд-блус беквокалистка и братовчедка на звездата Дион Уоруик. Уитни започва да пее в църковен хор в родния си град, а на 11 вече изпълнява соловите партии.

Пее и като бек-вокалист с Шака Кан, Лу Роулс и с майка си. Започва работа като модел с фотосесии за различни списания и участва в няколко епизода на ТВ сериала Give Me A Break. Уитни продължава кариерата си като певица. Първият ѝ хит е в дует с Теди Пендерграс през 1984 – „Прегърни ме“ (Hold Me). През 1983 г. тя подписва договор с Ариста рекърдс.

Дебютният ѝ албум излиза през 1985 и продажбите наброяват над 22 милиона копия. През 1986 г. Уитни е удостоена с 6 музикални награди на Billboard, 5 „Американски музикални награди“, наградата на MTV за най-добър видеоклип („How Will I Know“) и наградата на списание Rolling Stone за най-добър албум на годината. През 1987 г. Уитни представя следващия си албум, „Уитни“. 

На 11 февруари 2012 г. Хюстън е открита от неин роднина, потопена във ваната на стая в хотел в Бевърли Хилс. Екип на Бърза помощ я реанимира в продължение на 20 минути, но за съжаление не успява да спаси живота й. Първоначално се предполагаше, че певицата се е удавила. Впоследствие обаче бе установено, че смъртта й е настъпила заради комбинирането на лекарството Ксанакс с други антидепресанти и алкохол.