Доблестен жест на Христо от "Мастършеф" му изяде главата

На ландшафтния архитект му се наложи да върне престилката си и да напусне предаването

Нещо за четене
22:08 - 07 Октомври 2023
11366
Доблестен жест на Христо от "Мастършеф" му изяде главата

Христо Божидаров е известен с блестящите си умения в приготвянето на месо. По време на мастърклас за перфектния български свински шиш, воден от самия Ути Бъчваров, Христо бързо изпъкна сред останалите хоби-готвачи и съвсем заслужено бе награден с мастърпрестилката, която му позволява на елиминация да се смени с някой от балкона.

Оказа се, че на ландшафтния архитект ще му се наложи да вземе това решение по-скоро от предвиденото, защото още в следващия епизод, който Би Ти Ви излъчи в събота, той бе изправен пред елиминация. Тогава, за изненада на всички, той избра да не се възползва от възможността си да се спаси – ход, който остана неразбран от много хора, включително и шеф Таралежков, който заяви: „Такъв тип жестове са ми малко криворазбрани, честно казано“.

Най-интересното е, че в елиминационната битка кулинарите трябваше да приготвят вегетарианско ястие – нещо, което е изключително далеч от натурата на Христо. Инфарктното му готвене не вървеше никак добре и до последно не се знаеше дали перничанинът изобщо ще успее да издаде чиния.

В крайна сметка пълнената му чушка с ориз не беше на необходимото за "Мастършеф" ниво и на Христо му се наложи да върне престилката си и да напусне предаването. Чудно какъв ли щеше да бъде развоят на събитията, ако геният на барбекюто беше използвал правото си да се спаси.