Добрев сръфа Асен Василев в тв дебат: Вие сте леви, ще се боря срещу сглобка с ПП-ДБ

Над 1 милион български граждани висят със задължения пред банките, заяви Валери Жаблянов

Новини
08:55 - 09 Октомври 2024
13045
Добрев сръфа Асен Василев в тв дебат: Вие сте леви, ще се боря срещу сглобка с ПП-ДБ

Делян Добрев и Асен Василев влязоха в бурен дебат сутринта в тв ефира. Те се атакуваха взаимно за инфлацията, Плана за възстановяване, антикорупционните закони, инфлацията и всичко останало. В спора пригласяше и Цончо Ганев от "Възраждане".

Аз бях против влизането в договорки и в съвместно правителство с ПП-ДБ. Ще продължавам да настоявам да няма никакви договорки и влизане в сглобки с ПП-ДБ и сега. Това заяви Делян Добрев в тазсутрешния дебат по Би Ти Ви. Очевидно те са левичари, което показват и сега, отсъди острието на ГЕРБ.   

Много добре знаем, че ще направите сглобка, по нареждане на Бойко Борисов, контрира Цончо Ганев от "Възраждане". 

В момента сме 5 % напред за 1,2 млпд и оставащите тапата е една – ГЕРБ не искат да приемат 3 антикорупционни закона. Така атакува Добрев Асен Василев.

50 милиарда неусвоени – десетки милиарди са, няма как да се усвоят. Даже Томислав, с когото обядвахме вчера, не може да се справи, обясни Делян Добрев.

Вие сте виновни, вие сте виновни, опитваше да се намеси в разгорещения спор Цончо Ганев от "Възраждане".

Асен Василев отново повдигна въпроса защо не се приема Законът за личния фалит.

Колекторските фирми гонят българските граждани. Този закон е сложен – България единствена няма закон за личния фалит, каза ексминистърът на финансите. 

Чухме доста от опорките, контрира Делян Добрев.

Вашият шеф на парламента е виновен - не вкарва антикорупционния закон в НС. Защо сте на страната на колекторските фирми?, надигна тона Асен Василев.

Този закон не е  доработен, не е във вид, в който да приемем, уточни Делян Добрев.

Тези парламенти са по 2-3 месеца, не можем да смогнем да приемем много закони, обясни той. За 3 години 7 парламента, представяте ли си?, припомни абсурда той. 

1 милион български граждани висят със задължения – качва се кредитната задлъжнялост, стана ясно от дебата. 

Това е кух стандарт на живот. Ще се промени, когато има друго качество на образование, здраве и околна среда. Да, струва пари, те могат да се разпределят в сфери в действителност, когато в НС има мнозинство със социално мислене, каза Валери Жаблянов.

Вие напомпахте инфлацията, атакува ПП-ДБ Добрев. От 98 нямаме собствена парична политика. Защо, г-н Ганчев защитавате големите банки и искате хората да плащат комисионни за всичко?, попита Василев Цончо Ганев.

Ходете обяснете на обикновените хора как превалутирането бърка в джоба им, отвърна Ганев.