Добрият пример: Младежи почистиха река Черна

Изхвърлени гуми, покъщнина, щайги - това са само част от находките, които доброволците премахнаха

Новини
16:32 - 11 Февруари 2024
1703
Добрият пример: Младежи почистиха река Черна

Младежи от Смолян и Пазарджик се включиха в акция по почистване на коритото на река Черна. Инициатор е смолянчанинът Дейвид Папратилов, който е член на риболовното сдружение “Олимпик 2002“. Той успява да събере съмишленици от родния си град, а на помощ на младежите пристигнали и техни колеги - Fishing клуб - Пазарджик.

„На 1 февруари, при откриването на риболова за пъстърва, отидох за риба. Стана ми много неприятно, че коритото на река Черна е много мръсно и пълно с боклуци“, разказа пред БТА Папратилов. След почти цял ден събиране на боклуци в района на смолянския квартал „Устово“ са събрани отпадъци в над 150 чувала.

„Имаше всякакви боклуци – изхвърлени гуми, покъщнина, щайги, но най-много бяха найлоновите торбички“, допълни Дейвид Папратилов. Младежите решили поне два пъти в годината да се организират да чистят коритото на реката, която е тяхно любимо място за риболов. Те призоваха жителите на Смолян да спрат да изхвърлят боклуците си в реката. “В града има достатъчно контейнери за тази работа, защото иначе след два месеца реката отново ще бъде в същото състояние - претрупана с боклуци“, допълни Дейвид Папратилов.