Добромир Банев към Катето Евро: Благодаря за добротата и приятелството

Култура
10:13 - 01 Септември 2022
31959
Добромир Банев към Катето Евро: Благодаря за добротата и приятелството

Поетът Добромир Банев прегърна с думи своята близка приятелка Катерина Евро, която днес празнува рожден ден. Може би е малко известно, но двамата са неразделни повече от 20 години и се подкрепят в щастие и трудности.

Ето какво написа Добромир Банев за скъпата си рожденица, текстът е предоставен специално на Lupa.bg:

Има жени, които не можеш да отминеш на улицата. А когато жена като Катето Евро се е доказала като истинска звезда, няма как забравиш очите ѝ, нейната доброта и завиден ентусиазъм, с който буквално заразява всички свои близки и приятели. Приятелството, което носи в сърцето си, е голямо. В него има място за много от любимите ѝ хора, дори когато някои тях волно или неволно я разочароват по един или друг начин.

Защото Като е изключително принципен човек и отстоява истината. Да умееш да прощаваш думи и необмислени постъпки е проява на щедрост. При нея я има в излишък. Тя може да даде последната си стотинка, за да нахрани някого, може да те успокои, да ти вдъхне вяра и надежда, че проблемите ще бъдат решени, тъй като животът е непрекъсната борба, а битките, които водим, нямат край.

Научила е мнозина, че трябва да даваш, за да получаваш; че трябва да се отнасяш към недоразуменията мъдро, тъй като натрупаният опит винаги трябва да ти дава сили да продължиш напред. Тя не лъже, не клюкарства, не си измисля неща, за да изглежда интересна, и по същество е най-цветният човек, когото съм срещал.

Казват, че е „народна“, защото няма случай, в който да не я спрат на улицата и тя да не отдели от ценното си време, за да си поговори с някого, да си направят обща снимка, да се разделят като приятели с най-неподправена целувка – израз на всичката любов, която Катето носи в себе си.

Катерина Евро е жената, с която искам да оставам навсякъде. Не само на брега на развълнуваното море, което осъзнава, че е септември, а навсякъде, където е нашето общо „там“ – място за щури забави, разговори през много смях и увереността, че тя никога и при никакви обстоятелства няма да те предаде.

Честити 66, Кате! Да си здрава и все така да покоряваш безумния свят, в който ни е отредено да бъдем себе си. Останѝ, каквато си, а аз ще оставам с теб навсякъде, където любовта ти не свършва. Благодаря за добротата и приятелството!