Доц. Антоний Гълъбов пред Lupa.bg: "Отровното трио" отрови протеста

Новини
17:25 - 22 Юли 2020
10214
Доц. Антоний Гълъбов пред Lupa.bg: "Отровното трио" отрови протеста

Управляващата коалиция в крайна сметка ще реши да довърши мандата си и това е добре, защото от 2009-а насам ние нямаме завършен мандат, прогнозира политологът доц. Антони Гълъбов пред Lupa.bg. Експертът смята, че на Коалиционния съвет ще надделее решението премиерът Бойко Борисов да остане начело на правителството. Гълъбов обаче не е убеден, че на важната сбирка партньорите от Коалиционния съвет ще имат воля за структурни и персонални промени в кабинета.

Според политолога, обаче, по-важно е дали ще има намерения за сливане на определени структури.

През следващата седмица очаквам управляващите да дадат своите отговори по въпросите, които им поставят участниците в антиправителствените протести, прогнозира Гълъбов.

На въпроса дали протестът ще ескалира, в случай че в крайна сметка оставка на кабинета няма, а това е основното искане от уличните бунтове, доц. Гълъбов отговори:

„Не, не очаквам радикализация на протестите, защото политтехнолозите, известни като „отровното трио” - Арман Бабикян, Велислав Минеков и Николай Хаджигенов, овладяха процесите. Те ескалираха недоволството предварително, преди още да бъдат формулирани и изречени посланията и отровиха протеста.”