Доган слуша Лили Иванова на живо (ВИДЕО)

Единствено примата на българската естрада успя да изкара Сокола от Сараите за 10 години

Политика
21:30 - 19 Май 2023
39781
Доган слуша Лили Иванова на живо (ВИДЕО)

Куп политици и общественици са гости на концерта на Лили Иванова в Народния театър, а сред тях бе забелязан и почетният председател на ДПС Ахмед Доган.

Освен, когато гласува в изборната си секция и е сниман от фоторепортерите там, Сокола не се е появявал от 10 години на публично събитие, припомнят паметливите.

А любопитният детайл е, че бившият депутат от ДПС Велислава Кръстева, която бе назначена от директора на театъра Васил Василев за шеф на пиар отдела на културната институция, стана причина за редица скандали в него, тъкмо заради факта, че публично бе рамо до рамо с Доган тъкмо на парламентарния вот на 2 октомври миналата година - вече в качеството си на служител на "Иван Вазов". 

Явно сега политикът е решил да свали гарда си и именно примата на българската естрада е станала причина за това с грандиозното си събитие. 

Там да я слушат на живо са и председателят на парламента Росен Желязков, вицепрезидентът Илияна Йотова, президентите Георги Първанов и Росен Плевнелиев, кметът на София Йорданка Фандъкова, лидерите на ГЕРБ, на БСП, на ДПС, на ПП, на "Възраждане" са на първи балкон в залата. Там е и принц Кирил, който съпровожда майка си царица Маргарита.

На концерта ще бъде представена и книгата „Лили Иванова. Моят личен дневник“, която съдържа мисли на певицата за Бог, България и публиката, които тя е записвала през последните 15 години. Събрани са и част от интервютата на Лили Иванова от последното десетилетие. Показани са и всички нейни награди, сред които са двата приза „Златен Орфей“, десетки държавни и международни музикални отличия.

В книгата Лили се оглежда в оценките на хората, с които е работила и продължава да работи - поети, текстописци, композитори, музиканти. Освен респекта и преклонението, което изпитват към нея, има нещо, което всеки отчита -  Лили е променила в някаква степен живата им, вдъхнала им е част от своята енергия и устрем да се развиват само напред.

Бутиковият концерт в София второто събитие от турнето на Лили Иванова, което започна в Благоевград на 10 май, следват Варна – 14 юни и 28 ноември, Велико Търново – 16 юни, Плевен – 20 юни, Бургас – 7 август, Созопол – 9 август, Пловдив – 12 август, Стара Загора – 17 август, Добрич – 4 септември, Враца – 18 септември, Хасково – 20 септември, Русе – 20 ноември. 

Снимка: "Епицентър.бг"