Докато говорят на брифинг: Закопчаха "Величие" (СНИМКИ)

На служебната кола с цветовете на българското знаме набързо бе сложена скоба

Новини
12:50 - 16 Юли 2024
5199
Докато говорят на брифинг: Закопчаха "Величие" (СНИМКИ)

Патосът на изявленията на "Величие" беше полят със студена вода, след като по време на брифинга, служебната кола на партията бе закопчана със скоба.

Каква глоба се е наложило да платят патриотите не е ясно, но неприятната случка помрачи настроението на хората от разпадналата се партия в НС. 

На пресконференцията стана ясно, че ЦС на "Величие“ настоява народните представители Николай Марков, Виктория Василева, Дарин Георгиев, Георги Куков, Етиен Леви, Христо Борисов и Радостин Колев да напуснат Народното събрание, защото са изменили на обещанията, дадени в предизборната кампания, действат срещу авторитета на партията, а са избрани от нейната листа. Това заяви председателят на политическа партия „Величие“ Албена Пекова на пресконференция в Националния пресклуб на БТА, където прочете декларация на Централния съвет на партията. 

Партия „Величие“ не се е разцепила, разцепи се парламентарната ѝ група. Това разцепване обаче е много здравословно, защото е прочистване на ненужните елементи и така партията ще стане по-силна. Атаките срещу нас единствено ще ни направят по-силни, дори мога да кажа, че в последно време сме затрупани от молби за членство, заяви Пекова.

На брифинга присъстваха и част от шестимата депутати, напуснали парламентарната група на „Величие“, след което тя се разпадна.  

Със сигурност партия „Величие“ не загива, а напротив - става още по-силна, коментира Албена Пекова. Не се е разцепила партията, разцепила се е парламентарната група, посочи тя. По думите ѝ това не е разцепване, а „здравословно прочистване“. 

Независимият депутат Красимира Катинчарова, която напусна групата на "Величие", коментира, че този парламент не работи както трябва, а „троши народна пара“. Със стари играчи нов отбор очевидно не може да се направи, посочи тя. Катинчарова каза, че не подкрепят предложената вчера от "Продължаваме промяната-Демократична България" декларация.