Доктор Галена Великова , лечителката: Съдийката в "Денсинг старс" цери депресирани с танци

Танцовата терапия се отразявала благотворно и на болни от Паркинсон

Шоу
21:10 - 08 Април 2024
5788
Доктор Галена Великова, лечителката: Съдийката в "Денсинг старс" цери депресирани с танци

Съдийката в "Денсинг старс" Галена Великова лекува депресирани и помага на болни от Паркинсон с танцовата си терапия. 

"За да подготвя докторат за танцовата терапия, започнах да работя с 60 човека, които бяха болни от депресия", разкри в ефир чаровната съдийка, пояснявайки какво точно е правила. 

Методът се базира на това, че с танцуването човек освобождава своите емоции. Определени чувства, които иначе е свикнал да потиска вътре в себе си. Да затваряме емоциите си под похлупак е изключително вредно и води до много заболявания.

При всички хора, които участваха в моята танцова терапия се наблюдаваше подобрение на състоянието. Опитахме да помогнем и на болни от Паркинсон. Известно е, че това заболяване не се лекува напълно. Но все пак може да се помогне на страдащите да подобрят значително качеството на своя живот.

Танцовата терапия и при тях подейства много добре. Имах възможност да пътувам до САЩ за участие в предаване във формата на "Денсинг старс". С учудване видях колко много хора, които имат успешни кариери в различни сфери на живота, са депресирани и започват деня си с хапчета. Това е бичът на нашия век. Вярвам, че танцуването може да помогне на всеки да се чувства по-добре в собствената си кожа и да живее пълноценно."