Докторът, дал диагноза инфаркт на Динко, е негов познат

"Ловецът на бежанци" е замесен в ОПГ за рекет и грабежи

Новини
13:41 - 20 Април 2024
8687
Докторът, дал диагноза инфаркт на Динко, е негов познат

Динко Вълев е замесен в ОПГ за рекет и грабежи в района на Ямбол. Това пише SafeNews, позовавайки се на свои източници. 

„Ловецът на бежанци“ е издирван от полицията от вторник, когато в района на Ямбол е проведена акция на МВР при която бяха задържани 10 човека.

Двама от тях са все още в ареста, това са Стойко Калудов и Григор. Първият е сочен за дясната ръка на Вълев.

Организираната престъпна група е действала на територията на област Ямбол и близките на нея области.

Обвинението е за рекет и принуда на аварирали и катастрофирали шофори на тирове. Според източници групата е на прицел на полицията от дълго време, като по случая има множество разпитани свидетели, както и част от пострадалите.

Лекарят диагностицирал тежкото прединфарктно състояние на Вълев, всъщност е негов близък познат

Според източници, малко преди акцията Динко Вълев е бил предупреден. Още щом чува новината за предстоящото си задържане той бяга и два дни се укрива в района на Свиленград и София, където убежище му дава една от любовниците му.

Това време му е достатъчно да организира и мнимото си разболяване. Лекарят диагностицирал тежкото прединфарктно състояние на Вълев, всъщност е негов близък познат, с който издирваният, от години поддържа приятелски отношения и е един от хората с които обикалят горите с АТВ-та.

Д-р Димитър Рунков е съдов хирург и е част от екипа на болница „Сърце и мозък“ в гр. Бургас. Точно тази близост с лекаря поставя под съмнение и тежкото здравословно състояние на Вълев.

Собствениците на тирове изгаряли както с високата сума поискана в последствие за репатрирането, така и със стока за десетки хиляди левове

Източник разказа и за схемата по която е действала групата. Според него при катастрофа на пътя на товарен автомобил, групата на Динко се е появявала на местопроишествието за отрицателно време.

Те репатрирали тежките превозни средства до базите на Вълев. Когато собственика на камиона отидел да си го прибере сумите, които са поисквани започвали от 5000 евро.

Ако пък недай боже шофьорът на тежкотоварния автомобил почине по време на някой инцидент, то групата се активизирала на максимум и ограбвала стоката от ремаркетата.

Тогава собствениците изгаряли както с високата сума поискана в последствие за репатрирането, така и със стока за десетки хиляди левове.

Към момента Динко отново се прави на жертва и на тежко болен, и най- нагло сам, въпреки тежкото му „животозастрашаващо“ състояние обяснява пред медиите, че никой не го издирва.

Всеки момент се очаква да изтече пътеката, по която е приет в болница. Адвокатът му е подал молба в полицията Вълев сам да се яви за разпит.

Очаква се „ловецът на бежанци“ да се сдобие с обвинение за ръководене на ОПГ за кражба на товари от катастрофиралите тирове.