Документалният филм за Шумахер видя бял свят (ВИДЕО)

Нещо за четене
12:30 - 17 Септември 2021
1232
Документалният филм за Шумахер видя бял свят (ВИДЕО)

Документалният филм за седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер беше излъчен в тв платформа Netflix. Акцентът е върху изключителната му кариера, допринесла много за популярността на Формула 1 като цяло, а не злополуката от 2013 година и последвалото възстановяване.

Във филмa, който е озаглавен "Шумахер", ca включeни интeрвютa c дeцaтa на звездата - Мик и Джинa-Мaрия, c Дeймън Хил, Микa Хaкинeн, Дeйвид Култaрд, Бърни Eкълcтoун, Лукa ди Мoнтeдзeмoлo, Жaн Тoд, Флaвиo Бриaтoрe. Зрителите могат да гледат нeпoкaзвaни дoceгa кaдри oт кaриeрaтa и ceмeйния живoт нa Шумахер.

Съпругата му Корина разкрива във филма, че цялото семейството се подлага на специална терапия, за да приема по-лесно състоянието на Михаел Шумахер.

"Заедно сме всички вкъщи. Правим всичко възможно, за да може Михаел да се чувства добре и да усети връзката си със семейството. Мисля, че той е много силен психически. Изключително силен. Все още ми показва колко силен е всеки ден”, обяснява Корина, която е до съпруга си от 26 години.

"Този филм е много специален и смятам, че гледането му ще бъде изключително емоционално за всички. Когато го погледна, си мисля, че искам да бъда точно като него”, споделя синът Мик, който бе с баща си по време на инцидента.

Съпругата на Михаел Шумахер - Корина, направи доста интересни разкрития за лечението на Пилето. Тя признава във филма цялата сума, която е била похарчена за възстановяването на Шумахер през последните осем години.

52-годишната блондинка обяснява пред камерата, че лечението на Михаел Шумахер до момента е струвало на семейството 23,5 милиона евро.

В тази сума са включени и всички допълнителни процедури, на които Пилето е бил подложен в специализирани центрове в Майорка и Швейцария.

Както е известно, на 29 декември 2013 г. Михаел Шумахер падна докато караше ски във френския зимен курорт Мерибел. Той получи тежка черепно-мозъчна контузия. Лекарите откриха множество травми и кръвоизливи в двете мозъчни полукълба.

Пилето претърпя няколко мозъчни операции и дълго време беше в изкуствена кома, от която беше изведен през лятото на 2014 г. Оттогава той е настанен за лечение в дома си, който е разположен на брега на Женевското езеро. След това няма официални данни за състоянието му. Единствено може да се съди дали има подобрение и влошаване от думите на близки семейни приятели, които посещават дома на Шумахер.